Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Neck Sprain: nyaktörő nyakficam

Neck SprainA tabi székhelyű Neck Sprain Overgain c. első albumával nagyot szakíthatna, ha mögöttük állna a média egy kis támogatással. De mivel ez csak álom, maradt a saját erőből finanszírozott klubturné az országban, melyet nem kell senkinek sem ecsetelni, hogy manapság nem a legkifizetődőbb dolgok egyike. Magyarország egyik legtutibb koncertbandájából Nagy Levente válaszolt az őket faggató kérdésekre.  

Mennyire sikeres a most zajló turné?

Eddig 5 koncertünk volt a tavasszal. A meghirdetett állomások közül sok bulink lemaradt, de hidd el, nem a mi hibánkból! A megrendezésre került koncertek "általában" jól sikerültek, kiemelve a bonyhádi Vakegérben lezajlott őrületet. Az a buli nem csak "jól sikerült", egyszerűen szenzációs volt! "Apró" részletként említeném meg a hangfalakról leugráló emberkéket, akik a koncert mámorában lebegtek a kéztengeren az ugrások után. Ezzel ellentétben Csongrádon a Music-Boxból fejvesztve menekültek a 200 Ft-os belépő hallatán. Úgy gondolták, hogy inkább egy pohár itallal a kezükben kívülről az ablak alól hallgatják végig a bulit. Tehát kénytelenek voltunk a saját költségünkre belépőszedés nélkül lenyomni a koncertet, ami mindezek ellenére sem volt valami tigris!

Hogy érintett titeket az elmaradt E-klubos koncert? Mit gondoltok erről?

Az E-klubban soha nem játszottunk még, sőt, Budapesten sem sokszor. Ebből gondolhatod, hogy mennyire sokat jelentett nekünk ez a koncert. Azt hittem megőrülök, mikor a Blind Myselfes Tóth Gergő telefonált, hogy a koncert elmarad, számukra és számunkra "teljesen érthető" okok miatt. Mondanom sem kell, hogy ez a PÉNZ! Sajnos ezért tart itt a Magyar UNDERGROUND, ahol tart. Az ilyen és hasonló cselekedetekkel annyira a föld alá szorítják, hogy lassan már a túloldalon leszünk az Óceánban fürödve! Az E-klub az utolsó reménysége a Neck Sprain-nek és a hasonló zenei beállítottságú zenekaroknak. Remélem meg fog változni a koncepciójuk és nem nyújtanak segítséget a médiáknak ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedékek még véletlenül se ismerjék meg a metal zenét!

Mennyit segít a turné a lemezeladásnál?

A fent említettekből már következtethetsz arra, hogy az eddigi koncertek miatt nem kellett rohannunk a sokszorosítókhoz az utángyártás miatt, de ezt ellensúlyozva a boltokban nem várt méretekben fogy az Overgain és ezt köszönjük a hallgatóknak!

Hány dal közül válogattatok a lemezre?

Körülbelül 12 nótánk volt készen a lemezre. Ebben segítségünkre voltak a Strong Deformity-ék is, mert a stúdiómunkálataik csúszása miatt két héttel később indulhattak az Overgain felvételei. Ebben az időszakban készült el a You're Not Lost és az Expected Feelings.

Melyik nóta indítja be legjobban a közönséget?

Szerintem akik ismerik a Neck Spraint, azok már az intrótól kezdve pörögnek, akik pedig először látják a zenekart, általában a koncert felénél eljátszott Say?-nél kezdik elengedni magukat, egészen a ráadásként játszott Stain Of Mind-ig. (Slayer)Neck Sprain

Koncerten hatalmas energiákat mozgatok meg, amit nagyon jó látni manapság. Gondolom fontosnak tartjátok a zenekar és a közönség közötti kommunikációt, lendületet a bulikon...

Amikor rákérdeznek, mindig elmondjuk: "lételemünk, hogy fent lehessünk a színpadon". Ha nem ilyen jellegű zenét játszanánk, talán lenne egy-két fejrázás a koncert közben, de a Neck Sprain ilyen energikus előadásmóddal körítve adja át a mondanivalóját a közönségnek, ennek segítségével teremtjük meg a kontaktust az emberekkel.

Iszonyúan jól szól az album szerintem. Mennyi időt vett igénybe a felvétel/keverés?

Ennek mi is nagyon örülünk, hisz egy olyan bemutatkozó albumot szerettünk volna letenni az asztalra, ami minden szempontból megfelel a mai igényeknek és a hallgatók kifogások nélkül tudják megismerni az Overgaint. A lemez 10 nap alatt készült el úgy, hogy két napunkba telt míg a dobsound megvalósult. Még így is legalább kétszer ennyi idő kellett volna ahhoz, hogy az általunk még mindig hallható hibák kiküszöbölhetőek legyenek.

Ha jellemezni kellene magatokat, ill. a zenekart, mi jut először az eszedbe?

A Neck Sprain egy modern metal zenét játszó őszinte zenekar, aki dinamikus koncertek és CD-n és MC-n megjelent Overgain című első nagylemeze segítségével próbálja a gondolatait bemutatni a hallgatóknak.

Hány garnitúra kék alienes pólód van?

Egy darab. Az Overgain megjelenésekor döntöttem úgy, hogy ebben játszom a koncerteken. Aki esetleg nem látta élőben, az sürgősen nézzen meg egy Neck Sprain bulit, mert hamarosan szét fog menni a sok mosástól! (nevet)

'99-re még milyen terveitek vannak?

Erre az évre még annyi maradt, hogy minden fellépési lehetőséget kihasználva bemutassuk az első lemezünket, és ezzel párhuzamosan pedig gyűjtsük az anyagiakat egy videoklip készítéséhez. Azt, hogy melyik számra fog készülni, nem tudom, de biztosan nehéz ügy lesz eldönteni, mert mind a négyen másikra szavazunk! (nevet)

Nem idegesít, hogy még mindig rengetegszer egy szónak írják a zenekar nevét?

De igen, nagyon. A zenekar neve: NECK SPRAIN és külön írjuk. Valószínűleg az kavar be, hogy ez egy olyan szókapcsolat, ami ismereteim szerint háromféle módon írható: Necksprain, Neck Sprain, Neck-Sprain.

fotó: Valentin Szilvia

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.