Shock!

december 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Messenger: magyar power-thrash zúzda

'98-ban látott napvilágot a kaposvári Messenger első albuma Pokoli világ címmel. A csapatból Nagy László énekest válaszolt kérdéseimre.

Annak idején (1996.) szerepeltetek az első Cold Shower fanzine-ben. Mi történt veletek azóta? Voltak tagcserék?

Gyakorlatilag nem sok minden történt, hacsak nem az, hogy nem adtuk fel, sőt készítettünk egy nagyon jó debüt anyagot. Említésre méltó még, hogy a Pokoli világon Dániel László dobol. Előző dobosunk - Nagy Gábor -, beadta az unalmast, így '97 végén Dani lépett a helyére, amit azóta sem bánunk.

Szerzői kiadásban jelentettétek meg a Pokoli világot. Nem találtatok kiadót vagy nem is kerestetek?

Nem is kerestünk kiadót. Az idő nagyon sürgetett, a lényeg pedig az volt, hogy megjelenjen. A dologhoz hozzátartozik, hogy a szerzői kiadást sem bánjuk a maga rossz és jó oldalával együtt. Terjesztés alatt van az anyag, így minden jó zenebolt megtalálhatja, de ha kell, meg is rendelheti nálunk. A múltkori interjú alatt is bizakodó voltam és most is. Az idő nekünk dolgozik.

Találtatok szponzort magatoknak? Mennyi reklámot tudtok biztosítani a kazettának?

Nos, hogy tisztán lásson mindenki, valamilyen szinten van szponzor, de elárulom azt is, hogy csak az első kör 300 db. kazettának a sokszorosítására volt elég a pénz. Ami annyit takar, hogy a stúdió és nyomdai költségeket a zenekar dobta össze. Reklámra pedig szintén a zenekar áldoz, mégpedig az eladott kazik bevételét fordítottuk, ill. fordítjuk ilyen célra.

Hogyan oldjátok meg az album terjesztését?

Az első 300 db-ot megpróbáltuk mi terjeszteni nem kevés sikerrel, így Budapesten a Hammer Zenebarlangban, Headbangerben, és a Vikingben biztos kapható. Vidéken Debrecen, Székesfehérvár és a Metal Patkány botjaiban (Pécs, Szekszárd, Nagykanizsa) megtalálható. A második kört pedig a Hungaroton-Gong, Rockworld és a MusiCDome terjeszti. De ha nem található, írjatok! A kazi ára 600 Ft, a CD 1600 + pkg.

Milyen dalokat válogattatok ki az albumra?

Aki eddig is követte a zenekar pályafutását és beszerezte a Pokoli világot, az tudja, hogy 5 régebbi szerzemény is megdörren, ami a régi demókon is hallható volt. Ennek persze még lesz folytatása, hiszen még így is vannak olyan nótáink, amelyek nagyon jók, csak annak idején pénz, stúdió és keverés hiányában szarul szólt.

Ti még mindig hűek maradtatok a power-thrash stílushoz, pedig rengeteg zenekar próbálkozik a divatosabb irányzatok felől közelíteni. Ti mit gondoltok erről?

Na, ez egy jó kérés, és én is felteszem magamnak, hogy miért csinálják! Divatból? Mi nem azért zenélünk már több éve, mert divat. Mi szentül hisszük, hogy igenis van miért, és hogy az ősöknek is volt miért. Azóta persze a kiadók is nagy divatmajmok lettek. Tisztelet a kivételnek.

Láttam egy klipeteket a Z+ Zúzdájában. Az előző klipetekkel összehasonlítva melyiket érzitek közelebbinek magatokhoz? Volt ennek valami visszhangja?

Mindegyik klip a saját ötletünket és zenei irányzatunkat tükrözi. Nincs nagy különbség különbség köztük, hacsak az nem, hogy a Folyam '95-ös, a Megaláztál pedig '98-as. A visszhangja pedig jó. Sok levelet kapunk azért, mert a klip alapján láttak először. Elárulom, hogy készül még egy klip az anyagból, így reméljük a közeljövőben az is látható lesz.

Hogyan sikerült a febr. 20-i buli, ami az Akela utolsó farsangi bulija volt?

Örülök, hogy ránk gondolt az E-klub és minket hívott, meg a kisszínpadra. Egy nagyon jó bulit nyomtunk, amely a közönség felé is hatott. Utólag hallottuk, hogy nem igazán volt mostanában ilyen hangulat a kisszínpadon. Itt megragadom az alkalmat és még egyszer megköszönjük a lehetőséget Sebestyén Lacinak.

Tényleg, mit szólsz az Akela feloszlásához?

Nem voltam soha Akelás, de sajnálom. Szerintem a lelkük mélyén ők is sajnálják.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.