Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

KISS Forever Band: KISS forever!

Kiss Forever BandA KISS Forever Band kis hazánk egyik legnépszerűbb és legrégibb tribute bandájának számít, a zenekar mostani felállásában - a maga majd' 7 éves múltjával - és tavaly októberben szerepelt egy interjú erejéig a Shock magazin hasábjain. A következő rövid telefonos interjúnak az adta az apropóját, hogy az utóbbi időben ismételten nagyon aktív életet él a banda, sokat koncerteznek, turnéznak itthon és külföldön egyaránt. Pocky Demonnal, a zenekar basszusgitáros-énekesével beszélgettem egy kicsit a Kiss Forever körüli legfrissebb fejleményekről.

Azok kedvéért, akik esetleg még nem ismernék a zenekart - bár én nem hiszem, hogy van még ilyen ember - kérlek mutasd be ezt a cover bandet pár szóval.

Maróthy "Mr. Space-Ace" Zoltán szólógitár-ének, Váry "Starchild" Zoltán gitár-ének, Tobola "Catman" Csaba dobok-ének és jómagam Pocky "The Demon" basszusgitározom és énekelek a bandában.

Legutoljára a Wigwamban láttam a zenekart május elején. Nekem nagyon tetszett a koncert, a rengeteg pirotechnikai- és látványelemet láthattunk és színpadi akcióban sem szenvedtünk hiányt. Olyan volt, mintha az eredeti KISS játszott volna - csak kisebb helyen. Nektek hogy jött le a buli a színpadról?

A színpadról is így tűnt, irtózatosan jó koncertet nyomtunk, forró volt a hangulat, mivel nagyon sok rajongónk jött el.

Gondolom sok visszajelzést kaptatok már a bulival kapcsolatban, megosztanád velem mit sikerült a véleményekből leszűrni?

Hozzánk eddig csak pozitív visszajelzések érkezetek. Mindenki elismeréssel beszélt a showról, a zenéről, az egyre bővülő látványelemekről. Nagyon tetszik a KISS rajongóknak, hogy igyekszünk hűen visszaadni az eredeti csapat zenéjét, showját. Rajongóinkra pedig ugyanaz a fanatizmus jellemző, mint amilyenek a KISS-imádók. Példa erre, hogy a Wigwamos bulink előtt egyik kedves rajongónk egy KISS Forever Band tortával lepett meg bennünket, amit még egyben sikerült is megörökítenünk egy fotó erejéig.

Visszatérve a látványelemekre… Nekem a tűzfújás is nagyon tetszik, de már elég régóta foglalkoztat az, hogy az ún. vérköpésnél - amivel többek között borzolod az idegeinket - miből van a vér, milyen anyagot használsz? Az látszik, hogy nem paradicsomlevelet.

Az igazi "receptet" magától Gene Simmons-tól kaptam, tehát sajnos nem árulhatom el a titkát.

Ha már az eredetinél tartunk, terveztek-e általatok eddig még nem játszott KISS nótákat bevenni a repertoárotokba? Ha igen, elárulod, hogy melyeket?

Igyekszünk folyamatosan bővíteni a programunkat, gyertek el valamelyik bulinkra és akkor meghallhatjátok az újonnan játszott dalokat is.

Azt hallottam, hogy időnként külföldön sokkal többen vannak a koncertjeiteken, mint idehaza. Te hogy látod ezt?Kiss Forever Band

Ez egy nagyon érdekes jelenség. Bár eredetileg hobbyzenekarként indultunk, később rájöttünk, hogy nagyon fontos a küldetésünk, hogy itthon is népszerűsítsük a KISS zenéjét, mivel a KISS itt soha nem volt "túlreklámozva". Magyarországon is nagyon sokan szeretik őket - bizonyíték erre azért a koncertjeink látogatottsága - de külhonban lehet, hogy még népszerűbb ez a zenekar. Talán ezért van, hogy komolyabb nemzetközi elismerésnek örvendünk, Magyarországon viszont nem vagyok erről teljesen meggyőződve. Itt azok az emberek akik nem ismerik a KISS-t, kicsit nehezebben fogadják el ezt a fajta zenét, amelyhez persze a nem mindennapi külsőségek is hozzátartoznak. Az arcfestés és a hozzá tartozó bizarr kosztümös megjelenés ugye nem éppen szokványos. Bár rajongóink túlnyomó részét éppen ez utóbbi ragadja meg.

Visszatérve a külföldi koncertekhez. Hol jártatok külföldön az elmúlt hetekben és sikeres volt-e számotokra a körút?

Április végén koncerteztünk Németországban, Ausztriában is felléptünk, majd Szlovákiában és Jugoszláviában is voltak bulijaink. A koncerteken nagyon jól fogadtak bennünket, egyszerűen leírhatatlanul forró volt a hangulat és igazán jól éreztük magunkat mi is, nemcsak a közönség. Egyértelműen sikeresnek könyvelhetjük el a bulikat. Ami pedig nagyon fontos, hogy ahol egyszer már játszottunk, oda vissza is szoktak hívni bennünket.

Igen, éppen erről szerettelek volna kérdezni. Hol láthatunk benneteket a nyár folyamán, mik a terveitek?

A nyár folyamán rengeteg bulink lesz, mind itthon, mind külföldön. Találkozhattok velünk a legnagyobb motoros találkozókon, fesztiválokon is. Példának csak kiragadok néhányat a sok közül: legközelebb június 15-én játszunk Alsóörsön a Nemzetközi Harley-Davidson fesztivál keretében, majd június 21-én a Szalkszentmártoni motorostalálkozón lépünk fel. Június 20-án ott leszünk a Pécsi Rockmaratonon is, de a Budapestieknek sem kell szomorkodniuk, ugyanis június 25-én várunk mindenkit a Zöld Pardonba egy hatalmas látványos showra. A nyáron is megyünk Ausztriába, Németországba, Svájcba. Itt említem meg, hogy Európa más részeiből, sőt a tengerentúlról is kaptunk már pozitív visszajelzéseket, hogy szívesen látnának bennünket, de erről egyelőre többet nem árulok el, mivel folyamatban van a dolog, folynak a tárgyalások.

Lehet, hogy ezt mindenki megkérdezi, de nem baj, én is megteszem: van-e olyan különleges, esetleg bizarr sztoritok, élményetek a turnéról, amire szívesen emlékszel, amit szívesen megosztanál velünk?

Mivel elég sokat utazunk, mindig történik velünk valami érdekes. Nem is olyan régen volt egy emlékezetes bulink Zentán. Elég elevenen él bennünk a Jugoszláviai út minden megpróbáltatása. Az, hogy nem lesz sima utunk, már a határátlépéskor látszott, ugyanis a kisbuszunk miatt a tehergépkocsik sorába tereltek át minket, aminek az lett a következménye, hogy röpke három órás várakozás után sikerült átlépnünk a határt. Persze, hogy időben szerettünk volna kezdeni a meghirdetett koncertet, ezért azt gondoltuk, hogy most már minden OK, hogy átértünk és irány ezerrel Zenta. Az irány jó is volt, csakhogy az utánfutónk egyik kereke meggondolta magát, hogy most már elege volt forogni egy helyben rögzítve és önálló életet szeretett volna élni. Szerencsénk volt, hogy észrevettük azt, hogy már alig tartja valami a kereket. A "gyors" határátlépés miatt már amúgy is késésben voltunk és akkor jött ez a kerék-affér. Kiss Forever BandKölcsönbe sikerült szereznünk egy hegesztőt és Johnny roadunk - ő értett a hegesztő használatához közülünk - sikeresen visszaadta a kereket az örök körforgásnak. Persze ahhoz, hogy a keréken dolgozni lehessen az amúgy már gondosan telipakolt utánfutót természetesen le kellett pakolnunk. Olyan volt a feelingje ennek a kirakodásnak, mintha ott az út mellett készülődnénk koncertet adni. Az arra elhaladók biztosan azt hitték, hogy itt egy buli lesz megtartva, olyan lázasan pakol a banda. Ezek után esti torna helyett visszacuccoltunk az utánfutóra és néhány órás késéssel meg is érkeztünk Zentára, ahol nem várt óriási meglepetésben volt részünk. Erre aztán tényleg nem gondoltunk, hogy a több órás késés ellenére a lelkes rajongók éjfél után is várnak bennünket. A KISS fanatikusok tudták, hogy jövünk, bármi áron.

Végezetül, ha az olvasók közül szeretne valaki hozzájutni kiadványaitokhoz - gondolok itt a tavaly megjelent Carnival of Songs CD-tekre, vagy videokazettáitokra - hogyan teheti ezt meg?

Ha még el nem fogytak a hanghordozók, (nevet) akkor a szokásos, ismert helyeken lehet beszerezni. Aki egyébként kíváncsi a zenekarra, a velünk kapcsolatos legújabb hírekre, vagy most szeretne megismerni minket, akkor látogasson el a www.kissforeverband.hu honlapunkra. Itt minden fontos infót megtalál velünk kapcsolatban, illetve megnézheti a zenekarról készült fényképeket, hallgathat dalokat és megnézhet két videoklipet is. A kapcsolatot pedig fel tudja velünk venni a vendégkönyvünkön keresztül, vagy írhat e-mailt is. Megnyugtatok mindenkit, hogy rendszeresen elolvassuk a nekünk írt leveleket, sőt még válaszolni is szoktunk!

Sok sikert kívánok nektek mind a koncertjeitekhez, mind pedig a magánéletetekben és köszönöm az interjút!

Nagyon szívesen és KISS Forever!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.