Shock!

július 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

H.I.V. Positive: underground helyzetjelentés

H.I.V. PositiveA H.I.V. Positive-ről utoljára '97 elején voltak híreim, mikor is az Under The Twilight Sky c. demójukról lehetett hallani. Azóta - most már magyarul - friss felvételt készítettek. Faggatózásomra az egész zenekar és Sándor László szervező segített bemutatni az új anyagot.

Mi történt veletek az elmúlt egy évben?

Kőhalmi Levente (gitár, ének): Elég sokat koncerteztünk az ország különböző pontjain, felvettük az új anyagunkat, valamint a basszusgitárosunk is elhagyta a csapatot. Ez volt az első ilyen eset a zenekar életében, de reméljük az utolsó is.

Új demót is rögzítettetek. Hol vettétek fel? Mit tudnátok még elmondani róla?

Kovács Norbert (dob): Miskolcon a Park stúdióban dolgoztunk Gál Lajos irányítása mellett. Az anyag négy nap alatt készült el. Négy konkrét szám rögzítésére került sor. Ezek szövege és maga a zene is egyfajta koncepciót igyekszik követni, konkrétan az elmúlás témáját járják körül.

Eddig angol nyelvű szövegeket írtatok. Hogy-hogy áttértetek a magyarra?

Halász István (gitár, ének): Ezt már rengetegen elmondták előttünk, de mi sem tudunk mást mondani: Magyarországon, magyar közönségnek, magyarul kell énekelni. De az is megtörténhet, hogy a későbbiekben elkészítjük a demós nóták angol nyelvű verzióját is.

Jogosnak érzitek a kiváló minősítéseket a felvételre?

K.L.: Mi elfogultak vagyunk ebben a kérdésben, hiszen a saját munkánk "gyümölcséről" van szó. Ezért csak annyit mondanék, hogy ennyi pénzből, ennyi idő alatt próbáltuk magunkból kihozni a legjobbat, hogy sikerült-e, azt a közönségnek kell eldöntenie.

A terjesztést hogyan oldjátok meg?

Sándor László (szervező): Elsősorban postai úton terjesztjük a felvételt, de már néhány lemezboltban is be lehet szerezni.

Pesszimisták vagy optimisták vagytok?

K.N.: A zenekar három jelenlegi tagja három különböző egyéniség, mindenki másképp reagál bizonyos dolgokra, maga az alaphangulat kicsit pesszimista, de csak az egészséges korlátokon belül.

Hol a legkönnyebb és hol a legnehezebb koncertet lekötnötök?

S.L.: Egyértelműen Budapesten a legnehezebb, mert itt a vidéki zenekarok eleve hátrányból indulnak, elsősorban a komoly távolságok miatt. Másrészt minden klubnak van egy bevált, kipróbált köre, ahová meglehetősen nehéz bejutni. Vidéken szerencsére könnyebb a helyzetünk.

Esetleg egy nagyobb zenekar elé nem mentek turnéra?

H.I.: Sajnos ezt az anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé. Viszont, ha minden jól megy, akkor szeptember, október magasságában csinálunk egy komolyabb országjárást.

Rólatok és a Bedlamon kívül még nem hallottam egyéb kazincbarcikai zenekarról. Vannak más jó barcikai csapatok is?

K.L.: Igen, vannak. Meglehetősen színes a zenei kínálat nálunk.

Hogyan lehet hozzájutni a demóhoz az érdeklődőknek?

S.L.: Ezzel kapcsolatban a postafiók címünkön érdemes érdeklődni. A kazetta ára 300 Ft + pkg. Egyébként az új nótákon kívül megtalálható rajta két 96-os angol nyelvű felvétel is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.