Shock!

október 22.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ektomorf: villáminterjú Zotyával

Miközben egyes zenekarok év végén már általában pihenőt tartanak, és a tavaszi menetrendet tervezik az Ektomorfnak ez az időszak is komoly kihívásnak bizonyult. Hazai fellépéseik mellett váratlanul Németországban találták magukat, melyről egy rövid interjú keretében Farkas Zoli frontembert szólaltattuk meg.

Hogyan telt a tavalyi év vége?

Nagyon jól telt, Németországban voltunk egy 3 állomásos miniturnén. Elég jól sikerült, kint voltunk 2 hétig aztán zártuk az évet, s most elkezdtünk újból próbálni.

Milyen érzés volt kint játszani?

Kicsit meglepett minket az, hogy ismernek minket. Bár van egy külföldi kiadónk a Last Episode, aki terjesztette a lemezt. Jól éreztük magunkat.

Mennyiben különbözik a német és a magyar közönség?

Semmiben. Ha tetszik nekik valami, akkor kinyilvánítják. Annyiban volt talán másabb, hogy itt az emberek elkülönülnek x metal, meg y metal hallgatókra, ott nem. Akinek tetszik a zene annak teljesen mindegy, hogy most milyen stílust képviselsz. Például egy black metalos is olyan szinten nyomul a zenénkre, mint egy olyan, aki az extrém metalt szereti.

Lesz folytatása a kinti koncerteknek?

Február végén, március elején szeretnénk megint koncertezni, aztán pedig júniustól egy 20 állomásos turnét szervezünk, Németország, Hollandia, és Franciaország érintésével.

Még aktuális a kérdés, hiszen nemrég gitáros cseréltetek, hogyan vált be a Laci?

Úgy gondolom a közönség is megszerette, a zenekarba is most kezd beilleszkedni. A többi még a jövő titka.

Hogyan tovább? Új lemez, új dalok?

Tavasszal koncertek, utána nyári fesztiválok, októberben pedig szeretnénk rögzíteni az új lemezt, úgy, hogy decemberben jöjjön ki. Annyit el tudok mondani az új Ektomorf lemezzel kapcsolatban, hogy sokkal súlyosabb lesz, mint a Kalyi Jag. Más dolgokról fog szólni, de maradunk abban a vonalban, amiben voltunk. Ezt mindenki értse úgy, ahogy gondolja.

Bakó Csaba & Kolozsvári Attila

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.