Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Annihilator: villáminterjú Joe-val

AnnihilatorÚgy tűnik Jeff Watersnek kezd benőni a feje lágya, és szeretné tartósan maga mellett tudni a számára megfelelő zenészeket. Nagyon helyes. Még pár hónap, és az Annihilator a másodvirágzását fogja élni. Mindehhez persze szükséges egy ütős új lemez, ami már a boltokban figyel, és amivel el lehet indulni turnézni Európában, ahogy azt Jeffék tették.

Az indulás előtt pár nappal sikerült elcsípnünk az énekest, Joe Comeau-t egy e-mailes interjú erejéig, íme:

Tavaly jártatok nálunk a Nevermore-ral. Milyen emlékeid vannak a koncertről, az emberekről?

Óriási közönségünk volt! Hatalmas energia egy kis klubban! Büszkén gondolok vissza arra a bulira, meg arra is, amikor néhány éve az Overkill-lel játszottam ugyanott. Szereztem pár jó barátot is.

Milyen érzés, hogy két egymás utáni Annihilator lemeznek ugyanaz az énekese, és az pont te vagy?

Valamit biztosan jól csinálok... Ha-ha! Király dolog, de már az elején tudtam, hogy jól együtt fogunk tudni dolgozni Jeff-fel.

Úgy tudom néhány dalba, dalszövegbe te is besegítettél. Melyek ezek? Van olyan dal, amelyik valamiért különleges számodra?

A szövegeknek majdnem a felét én írtam... vagy egyedül vagy Jeff-fel (ugyanúgy, mint az előző CD-re). Mindegyiket nagyon bírom, de különösen az Ultra Motiont, a Lunatic Asylumot, a Blackest Day-t és a Tornt bírom. Bármelyik dal, amelyet én írtam, különleges számomra.

Neked tetszik a gitár hangzása az új lemezen? Őszintén... Nem gondolod, hogy egy kicsit túl nyers, erőszakos?

A metalban SEMMI sem lehet TÚL agresszív! Ha-ha! Azt hiszem, annak, aki szeret tutira menni, jólesett volna ugyanaz a régi hangzás, de szerintem Jeff szeretett volna valami mást kipróbálni, így biztosítva a daloknak a kellő agressziót.

Őszintén szólva az előző lemez után én egy kicsit színesebb énektémákat jártam tőled, szerintem még mindig nem mutattad meg igazán mire is vagy képes... Mit gondolsz erről?

Én úgy érzem, még csak most kezdtem! Az út csakis felfelé vezethet és én meg sem állok, amíg élek!

Curran-nel (Murphy - gitár) hogy jöttök ki? Nem tartotok tőle, hogy nem lesz túl sokáig az Annihilatorben sem?

Curran egy igazán rendes és jó fej fickó. Remélem, nálunk megtalálja a helyét. A Nevermore-ban csak egy bérelt zenész volt... Te hogyan érzed magad olyan helyzetben, amikor csak egy szám vagy? Én tudom, milyen érzés az! Csinálhatsz egy zenekart szívvel-lélekkel, de ha csak bérmunkás vagy, az egyben azt is jelenti, bármikor pótolható vagy. Az Annihilatorbe egyenrangú tagként vettük be.

Hogy-hogy a zenekar került a frontborítóra, nem egy festmény vagy rajz?

Mert olyan gyönyörűen nézünk ki! Ha-ha! Tulajdonképpen az is lehet, hogy ez a lehető legijesztőbb borító, amit csak csinálhattunk! Komolyan, csak a logó, az album neve van rajta, meg az öt arc, aki készítette... Egyszerű, mint egy pofon... Azt hiszem, nem is lehetne súlyosabb. Ráadásul senki más nem csinál ilyet.

Mit szoktál csinálni, ha éppen nem zenélsz?

A zene a nap 24 órájában elkísér. Folyamatosan dolgozom a saját stúdiómon, hogy ott vegyem majd fel a saját dolgaimat, meg hogy más csapatok anyagait keverjem és producerkedjem. Azon kívül bizniszelgetek az Interneten, építem a házamat és egy Harley-ra gyűjtök.

A turnékon miképp vigyázol a hangodra?

Vitaminokat szedek... Drogok nuku (sört is csak nagy ritkán iszom) és legalább 10 órát alszom naponta. Tisztának kell maradnom!

Mi a legidegesítőbb tulajdonsága Jeffnek? És neked? :))

Jeff olykor nagyon nem hallgat másra... Én pedig tökéletes vagyok! :) Azt hiszem, én is vagyok olyan keményfejű, mint Jeff.

Előfordult már veled, hogy színpadon elfelejtetted a dalszöveget?

Minden este! Csak vicceltem... Mivel nem élek drogokkal, elég jó a memóriám. Szerencsére csak ritkán rontom el a szöveget, de éppen az benne a poén, ahogy az ember megpróbálja javítani magát és valami mást talál ki.

Ha lenne rá lehetőséged, hogy vendégeskedj egy másik zenekar albumán, melyik lenne az?

A Maiden vagy a Priest.

Szerinted mi a legnagyobb különbség az európai és az amerikai kultúra és metal színtér között?

A kettő alapvetően ugyanaz, bár szerintem az európai srácok büszkébbek a régebbi idők zenéjére és ennek hangot is adnak. Az Államokban ezzel szemben sokan csak bizonyos fajta zenéket ismernek el, amelyeket a média, a rádió vagy az "MTV" favorizál.

Kaptál már rajongótól valamilyen különleges ajándékot?

Nem, úgyhogy hozzatok csak valamit! :) A legnagyobb ajándék az az öröm, amelyet azoknak az embereknek az arcán látunk, akiknek tetszik, ahogy élőben zenélünk és az, hogy veszik a lemezeinket.

Mit gondolsz arról, hogy most feloszlott a Megadeth és a Savatage rögtön visszavette Al Pitrellit? Egyébként ti tudtok valamit arról, hogyan sérült meg Mustaine? Lehet, hogy nem is igaz, csak abba akarta hagyni a relatív sikertelenség miatt?

Nem tudok semmit Dave sérüléséről, csak annyit, hogy bejelentette a feloszlásukat. Jack Frost a barátom és sajnálom, hogy kikerült a Savatage-ból, mert szeretett ott játszani. De hát ez egy kemény szakma és biztos vagyok benne, hogy ez még inkább ösztönzi majd arra, hogy a saját bandájával, a Seven Witches-zel minél jobban nyomuljon!

Milyen érzés egy olyan jó haverod zenekarával együtt turnézni, mint Jack Frost bandája, a Seven Witches?

Már alig várom, hogy egy kicsit taníthassam gitározni! Ha-ha! Csak vicceltem... Óriási lesz ilyen jó cimborákkal koncertezni! Kösz az interjút... Lesd meg a weboldalunkat: http://www.annihilatormetal.com, aztán találkozunk a turnén!!!!!!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.