Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zsálya és koporsószegek a The Black Dahlia Murdertől

Június 17-én érkezik a michigani extrém metalos The Black Dahlia Murder új nagylemeze, a Ritual, amit ismét a Metal Blade gondoz majd. A csapat ismét Mark Lewis producerrel (Trivium, Deicide satöbbi) dolgozott a stúdióban. Egy új dal, a Malenchanments Of The Necrosphere pedig már meg is hallgatható, június 29-én pedig újból Budapesten koncertezik az ötös.

Mark Lewis a legutóbbi lemezen, a 2009-es Deflorate-en dolgozott először együtt a srácokkal, amely minden addiginál nagyobb sikereket hozott a death metal, modern extrém metal és metalcore hatásokkal egyaránt dolgozó bandának. Ha hihetünk Trevor Strnad énekesnek, a Ritual azonban minden eddigi elődjén átlép majd céltudatosságával, így lenyomja a Deflorate-et is. „A dalok sokkal inkább kapcsolódnak egymáshoz, mint korábban”, magyarázta az énekes az elsősorban mágiával, miszticizmussal foglalkozó anyagról. „Minden dal izgalmasabb, háromdimenziósabb, több csavarral, fordulattal, meglepetéssel. Jóval több hullámvölgyet rejt most az utazás, amire elvisszük az embereket.”

A dalszerzésben ezúttal kiemelt szerepet kapott a Deflorate-en csatlakozott új gitáros, Ryan Knight is, aki néhol majdnem az alapító Brian Eschbach-hal egyenrangú félként vett részt a munkálatokban. „Az utolsó két lemezen én írtam a zene nagyrészét, most azonban 50-50 százalékban osztottuk meg egymás között a munkát”, mondta Brian. „Ryan eltérő technikája és stílusa rengeteget formált a nótákon, és az is, hogy pontosan tudja, merre tart a dalokkal. Eleve magas elvárásaink voltak vele szemben, de még azokat is mindet túlszányalta.”

A Ritualra az alábbi dalok kerülnek majd fel:

01. A Shrine To Madness
02. Moonlight Equilibrium
03. On Stirring Seas Of Salted Blood
04. Conspiring With The Damned
05. The Window
06. Carbonized In Cruciform
07. Den Of The Picquerist
08. Malenchanments Of The Necrosphere (itt meghallgatható)
09. The Grave Robber's Work
10. The Raven
11. Great Burning Nullifier
12. Blood In The Ink

Az ínyencek a lemez egy speciális dobozos kiadását is beszerezhetik, benne egy exkluzív digibook CD-vel, varázspálcával, zsályával, koporsószegekkel (!) és egyéb boszorkánykellékekkel. Marketingötletnek kétségtelenül érdekes, bár nem vagyunk benne biztosak, hogy a The Black Dahlia Murder tábora feltétlenül ilyesmire gerjed... Annak viszont garantáltan mindenki örül, hogy a zenekar június 29-én ismét Budapesten, a Dürerben koncertezik a Skalar szervezésében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.