Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Zeneileg hűek vagyunk az örökségünkhöz”

Február 23-án jelenik meg Fall címmel a Borknagar tizenkettedik stúdióalbuma. A Moon című dal máris meghallgatható a lemezről.

1215borknagar

A Century Mediánál érkezik a hónap második felében az új Borknagar, amelyet Jens Bogren hangmérnökösködése mellett készített el a zenekar. A Fall csaknem fél évtizeddel követi a sorban a legutóbbi True North lemezt. „A Fall számos tekintetben a True North folytatása, de mint mindig, ezúttal is tágítunk a határokon, hogy még szélesebb, még izgalmasabb horizont táruljon fel előttünk – mondja a csapat vezetője, Øystein G. Brun gitáros. – Zeneileg hűek vagyunk az örökségünkhöz, de ismét minden követ megmozgattunk, hogy az eddigi csúcsalkotásunkat tegyük le az asztalra. Noha a Fall a zenei és szövegi ötletek széles tárházát villantja fel, az album központi borknagar_ctémáját az élet legkülső peremvidéke adja. Azok a helyek és élőlények a saját létezésünk széles perifériáján, amelyeket csak nagyon kevesen pillanthatnak meg, vagy akár szerezhetnek róluk tudomást, de ettől még alapvetően szükségesek a mi életünkhöz. A Fall-lal meg akarjuk jeleníteni és dicsőíteni mindazokat, akik kitartanak és kijjebb tolják a határokat, dacolva a nagy bukással."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Summits
02. Nordic Anthem
03. Afar
04. Moon
05. Stars Ablaze
06. Unraveling
07. The Wild Lingers
08. Northward

A Borknagar jelenlegi felállását Brun mellett ICS Vortex basszer/énekes, Lars A. Nedland billentyűs/énekes, Bjørn Dugstad Rønnow dobos és Jostein Thomassen gitáros alkotja. A Summits és a Nordic Anthem már ismert, most a Moon is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Moonshield 2024-02-08 22:25
Már a kezdés 10 pontos, az pedig egészen hihetetlen, hogy ennyi zenei élményt képesek beletenni egy kevesebb mint 6 perces dalba. Teljesen padlót fogtam. Már az előző 2 tétel is megdöbbentően zseniális, de a Moon azt hiszem rajtuk is túltesz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.