Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zakk nem tartja elképzelhetőnek, hogy Pantera néven írjon új dalokat Anselmóékkal

Jelenleg is nagy sikerrel turnézik a tengerentúlon a felélesztett Pantera. Zakk Wylde nem tartja kizártnak, hogy a jelenlegi felállás valamikor a jövőben új dalokat is írjon, ám semmiképpen sem ezen a néven képzelné el a dolgot.

pantera_k2023_05

Még az előzetes szkeptikus hangok ellenére is óriási siker a Pantera visszatérő turnéja: a zenekar tavaly május végén Budapesten is két forró hangulatú koncertet adott, nyáron pedig párhuzamosan turnéztak Észak-Amerikában a Metallica egyik nyitóbandájaként a legnagyobb stadionokban, illetve a Lamb Of God vendégeskedése mellett önállóan, arénákban. Utóbbi kör jelenleg is folytatódik. A zenekar klasszikus felállásának két életben lévő tagja, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszer jelenlegi társai Dimebag Darrell és Vinnie Paul posztján Zakk Wylde gitáros és Charlie Benante dobos.

A nagy siker hatására természetesen elő-előkerül a gondolat, miszerint akár új zenét is írhatna a jelenlegi négyes. Eddie Trunk a SiriusXM-en futó podcastjében neki is szegezte az ezt firtató kérdést Zakk Wylde-nak, miszerint nyitott lenne-e arra, hogy új Pantera-dalok szülessenek. „Nem – zárta rövidre a kérdést Zakk. – Szerintem máshogy kellene hívni a dolgot, ha érted, mire gondolok. A Pantera azt a négy embert jelenti, és ezt nem lehet felülírni.”

A gitáros ettől még természetesen szívesen írna új dalokat Anselmóval, Rexszel és Benantével. „Abban benne lennék, de majd akkor megyünk át a hídon, ha odértünk. Jelenleg a klasszikus felállás örökségének megünnepléséről van szó, és nem többről. Természetesen írhatnánk dalokat így, de ezeket legfeljebb akkor lehetne Panterának nevezni, ha korábbról megmaradt anyagokat vennénk fel, demóállapotú dolgokat, ilyesmiket, vagyis olyan számokat, amiket még annak idején írtak a srácok. De ha új dalokról beszélünk, azokat bizony mindenképpen másnak kellene nevezni.”

A Pantera pénteken, pályafutása során első ízben játszott főattrakcióként az ikonikus New York-i Madison Square Gardenben, és nem lassulnak le a következő hónapokban sem.

 

Hozzászólások 

 
#7 lcs 2024-02-26 08:30
Lehetne az "új" banda neve: Párduc.
Idézet
 
 
#6 Claudius Oltarimanus 2024-02-25 23:22
A Thin Lizzy is zenél Black Star Riders néven, valami hasonló megoldás kivitelezhető lenne.
Idézet
 
 
#5 queensryche999 2024-02-25 20:44
Zakk racionálisan gondolkodik - meglepett volna az ellenkezője.

Más: ha ennek lenne valamilyen hivatalos folytatása, az örömteli lenne. NYILVÁN nem Pantera név alatt. (A Charlie által publikált dobtémákra alkotott riffeket Attila utólag.)

www.youtube.com/watch?v=pXVVBdRJeiw
Idézet
 
 
#4 Tulus 2024-02-25 19:19
Ha új lemezt akarnak a fiúk, akkor a következő, Metal Hammer által létrehozott zenekarnevet javaslom:

Panetra :)
Idézet
 
 
#3 nikfisz 2024-02-25 17:09
Fekete Panterások Szövetsége.
Idézet
 
 
#2 shmonsta 2024-02-25 16:00
Kis esélyt látok arra, hogy az országok vezetői rákényszerítené k az embereket az album megvásárlására, ha véletlenül el is készülne. Szóval olyan nagy trauma azokat sem érhetné, akiket nem érdekel.
Idézet
 
 
#1 Eugen 2024-02-25 10:34
A Pantera azt a négy embert jelenti, és ezt nem lehet felülírni.”

Kivéve ha koncertekről van szó.

Megoldás: adják ki CD-RW-n az anyagot, akkor felül lehet írni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.