Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Y&T: megvan az elhunyt Phil Kennemore utódja

Brad Lang lett a kaliforniai Y&T új basszusgitárosa, miután Phil Kennemore januárban elveszítette a harcot a tüdőrákkal szemben, és elhunyt. Az új ember tavaly is többször fellépett a veterán hard rockerekkel kisegítőként, amikor Kennemore egészségi állapota már nem tette lehetővé számára a koncertezést.

„Sokat gondolkodtam az elmúlt hónapokban a Y&T jövőjéről, arról, mi legyen a banda sorsa, miután tudtuk, hogy Phil meg fog halni", kommentálta a döntést a főnök, Dave Meniketti énekes/gitáros. „Sokféle érzés és forgatókönyv kavargott bennem, de valahogy mindig ugyanahhoz a következtetéshez jutottam vissza. Azelőtt azonban, hogy bármilyen kemény és nehéz döntést meghoztam volna, tudni akartam, mit gondol erről az egészről Phil. Beszéltünk is a témáról kettesben az utolsó hónapjai során. Sejtettem, mi lesz a válasza, de tőle szerettem volna hallani... Phil egyértelművé tette: nem akarja, hogy bizonytalan legyek a folytatást illetően, és azt szerette volna, ha a Y&T tovább folytatná, akármi is történjen vele."

Phil Kennemore Dave Meniketti mellett a Y&T alapító tagja volt, 1974-ben hozták össze a csapatot Yesterday And Today néven. A zenekar a '70-es évek végén és a '80-as évek elején az amerikai hard rock/metal élet meghatározó tényezői közé tartozott, 1981-es Earthshaker, 1982-es Black Tiger vagy 1983-as Mean Streak albumaik a korszak emblematikus lemezeinek számítanak. Legnagyobb sikereiket az 1984-es In Rock We Trusttal aratták, mely a Lipstick And Leather dal hátán több mint 450 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban. A csapat később dallamosabb, rádióbarátabb irányba fordult, az 1985-ös Down For The Count, az 1987-es Contagious és az 1990-es Ten ezen a vonalon számítanak kultikus gyöngyszemeknek. A Y&T az alternatív érában feloszlott, de a '90-es évek második felében is kiadtak két remek albumot, majd a következő évtizedben ismét visszatértek: eddigi utolsó soralbumuk, a tavalyi Facemelter 13 év óta az első volt a sorban. Phil Kennemore végig a zenekar odaadó, elhivatott tagja, dalszerzője és szövegírója volt az aktív években.

Kennemore-nál a tavalyi évben diagnosztizáltak a daganatos betegséget, és ugyan az orvosok jó gyógyulási esélyekkel biztatták, végül mégis diadalmaskodott felette a rák. A megsegítésére rendezett szilveszteri kaliforniai bulin a Y&T tagjai mellett többek között Don Dokken, Geoff Tate, Vinny Appice és Chuck Billy is színpadra léptek.

A Y&T jelenlegi felállásában Meniketti és az új basszer mellett John Nyman gitáros és Mike Vanderhule dobos érdekeltek még.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.