Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Würzelt gyászolja a Motörhead

A Motörhead mély fájdalommal fogadta egykori gitárosa, Michael „Würzel" Burston szombati halálát. A 61 éves muzsikust szívinfarktus vitte el otthonában. A világ leghatalmasabbb rock'n'roll triója egész július 10-ei programját neki dedikálta a knebworthi Sonisphere Fesztiválon.

„Mély szomorúsággal kell megerősítenünk, hogy régi barátunk és bajtársunk, Würzel szombaton otthonában meghalt", áll a Motörhead nyilatkozatában. „Épp egy Guinnesst iszogatott, és elsütött egy viccet, amikor szívrohamot kapott. Legalább tudjuk, hogy mosolyogva ment el... Közhely azt mondani, hogy szavakkal ki nem fejezhető, mit érzünk most, de ebben az esetben a szar, szörnyű, nagyon-nagyon szomorú szavakat leszámítva tényleg igaz. Rengeteg szép évet töltöttünk együtt, és amit a Motörheadért tett, az szimplán kitörölhetetlen." Lemmy mindehhez hozzátette: „Würzel a barátom és a testvérem volt, és soha többé nem fog velem nevetni, szívatni vagy bármit csinálni... Ez tényleg kozmikusan kurva szar. Nyugodj békében, Würz."

Mikkey Dee dobos a svéd Expressen lapnak azt nyilatkozta, Würzel nagyszerű ember volt. „Kibaszott hatalmas Motörhead riffek egész sorát írta. Emlékszem, hogy hiányoltuk ezeket, miután már nem volt a bandában. Hiányoztak ezek az egyszerű, klasszikus témák. Soha nem is írtunk utána hasonlókat, vele befejeződtek. Nagyon vicces arc volt, rengeteg rock and roll rejlett az öregben."

A Motörhead augusztus 10-én a Szigeten koncertezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.