Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

WHO-szakértő: 2021 ősze előtt nem lesz biztonságos koncerteket rendezni

Miközben mindenki abban bízik, hogy a világ az év második felében visszazökken a rendes kerékvágásba, egy befolyásos amerikai egészségügyi szakértő arra figyelmeztet: tömegrendezvényekben, így sporteseményekben és koncertekben nem érdemes 2021 ősze előtt reménykedni.

0312covid

Meglehetősen nagy port kavart dr. Ezekiel „Zeke" Emanuel nyilatkozata a The New York Timesban. „A gazdaságot szakaszosan kell újraindítani", szögezte le a lapban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának egyik kiemelt tanácsadójaként dolgozó szakember. „Ennek úgy kell megkezdődnie, hogy a munkahelyeken is tartják egymástól a távolságot az emberek, vagyis először a kevésbé veszélyeztetettek térhetnek majd vissza a munkájukhoz. Logikusan hamarabb térhet vissza a rendes kerékvágásba az élet bizonyos építkezéseken, gyárakban vagy irodákban, ahol tartani lehet egymástól a másfél méteres távolságot. A nagyobb rendezvények, így a konferenciák, koncertek, sportesemények esetében fogalmam sincs, mire alapozzák az emberek, amikor arról beszélnek, hogy mondjuk 2020 őszére szerveznek át hasonló eseményeket. Úgy gondolom, ezek a típusú rendezvények térnek majd vissza legutoljára. Ha reálisan nézzük, legkorábban 2021 őszéről beszélhetünk. Az olyan éttermek esetében talán lehet szó korábbi indulásról, ahol megfelelően el lehet különíteni egymástól az asztalokat."

Emanuel szerint a következő időszak hullámvasút-szerű lesz, és a kulcskérdést az jelenti, hogy a kiterjedtebb tesztelésnek és kontaktkutatásnak köszönhetően megfelelően el lehet-e különíteni a fertőzötteket, hiszen ebben az esetben a többiek nagyobb biztonságban térhetnek vissza korábbi tevékenységeikhez.

A nyilatkozathoz hozzátartozik, hogy Emanuel ugyan elismert szaktekintélynek számít a tengerentúlon, de távolról sem jött be minden előrejelzése a vírussal kapcsolatban. Egy márciusi interjújában például mintegy százmillió amerikai fertőzöttet valószínűsített április végére, amiről már most is látszik, hogy még a rejtve maradt esetek bekalkulásával is rendkívül messze áll a valóságtól. Emellett az elnökválasztás közeledtével politikai játszmák közepén is találta magát, hiszen a Barack Obama-féle egészségbiztosítási reform egyik fő kidolgozója volt, és jelenleg is szoros kapcsolatban áll a demokrata elnökjelölt, Joe Biden stábjával. A republikánusokhoz húzó szakemberek és média a most szóban forgó nyilatkozat miatt is egyből nekiment, hiszen az Emanuel által forszírozott, további mintegy másfél éves korlátozott működést meglátásuk szerint semmiképpen sem bírná ki az amerikai- és a világgazdaság.

Mivel jelenleg senki sem tudja, mire lehet reálisan számítani és mire nem, mi csak annyit fűzünk hozzá mindehhez: ami Európát illeti, az olasz Serie A labdarúgómeccseit a mostani elképzelések szerint idén év végéig játszanák zárt kapuk mögött.

 

Hozzászólások 

 
#13 Botond 2020-04-15 19:27
WHO, a szagértelem....
https://24.hu/kulfold/2020/04/15/donald-trump-who-leallit-egyesult-allamok-finanszirozas-tamogatas-kina-koronavirus/
Idézet
 
 
#12 Marci 2020-04-14 12:53
Idézet - Richter László:
mert....merített...amibe a politika beleteszi a kezét az már hiteltelenné válik (főleg odaát)...kamu ál...befolyásolt...részrehajló.........válogass

Az az egyedüli szerencse hogy te okos vagy és átlátsz a szitán!!!!
Idézet
 
 
#11 Richter László 2020-04-14 12:46
mert....merített...amibe a politika beleteszi a kezét az már hiteltelenné válik (főleg odaát)...kamu ál...befolyásolt...részrehajló.........válogass
Idézet
 
 
#10 Simon Zoltán 2 2020-04-14 10:09
Isten hozott a Mátrixban !
Idézet
 
 
#9 kornel 2020-04-13 20:12
Ha vmi nem fog változni,az pont a felgyorsult világ.Az emberek gondolkodásmódj a dettó.Sőt.Aztán hogy mikor áll fel újra minden,őszre vagy jövő március 22re,ki tudja... Szerintem Európa nem 1-2 nap alatt fogja kiheverni.Változás meg abban lesz,aminek a részeként ezek zajlanak:migrán smizéria,most ez,aztán megint vmi.Hatalmi-gazdasági újrafelosztás van,aztán hosszútávon majd érzékeljük a változást is.
Idézet
 
 
#8 Leo Bonhart 2020-04-13 16:21
Köszönjük, Nostradamus.

Őszre visszaáll minden, ne legyetek hülyék. Ha másfél évig állna minden, kb. anarchia alakulna ki és megélhetési bűnözés. Ezt minden ország meg fogja így vagy úgy, de akadályozni. A koncertezés is beindul ősszel, de legkésőbb télen. Ha nem így lenne, a rendezvényszerv ezés, mint olyan, megszűnne létezni.
Őszre átfertőződik szépen a világ fele majd elhal a vírus. Ennyi.
Idézet
 
 
#7 Pelgrin 2020-04-13 15:48
Semmivel sem lesz lassabb a világ, hiú ábránd szerintem. Miért is lenne a globalizáció nem fog eltünni egy kis idő és ugyan úgy megy majd minden tovább mint a nagy "világ járvány" előtt.
Idézet
 
 
#6 frontiers 2020-04-13 13:08
Én azt remélem (és nem vagyok jós, fngom sincs, hogy be fog-e következni), de, hogy, ha valaha is vége lesz ennek a szrnak az emberiség le fog nullázódni bizonyos értelemben és egy sokkalta egyszerűbb, naturális életet fogunk élni, mint eddig. Az látszik, hogy a globalizáció túlnőtt az egyénen és sokkalta nagyobb lett, mint azt annak idején az iparosodás kezdetekor elképzelték. Attól tartok, hogy az általunk szeretett élő zenei műfaj is bele fog ebbe esni, ha ez eljön, de, ha ez része lesz annak a folyamatnak, hogy egy lelassúlt világ elé nézünk, akkor részemről lemondok a koncertekről, pedig eddig évente több ezer km-t letoltam miattuk pénzt, időt nemszámitva.
Idézet
 
 
#5 Pelgrin 2020-04-13 10:35
Pedig szerintem kb mindenki aki kicsit oda néz a számok mögé az úgy fogja érezni hogy hülyét csináltak belőle. Arról nem beszélve hogy másfél évig nem fog állni a gazdaság... Úgye ezt senki nem gondolja komolyan hogy kivitelezhető lenne??
Idézet
 
 
#4 Cseh Katka 2020-04-13 09:44
Idézet - Richter László:
feleslegeshír

Mert?
Idézet
 
 
#3 pumpika666 2020-04-13 09:44
sztem pár hónap múlva örülni fogunk, ha egyáltalán lesz meló sokunknál
rengeteg ismerős vendéglátózik, nekik kampó egy ideig, sztem kb ez volt a legutolsó dolog ami eszükbe jut, hogy koncertek... :(

amúgy a koncertek, fesztiválok lesznek a legutolsó dolog, amit fel fognak támasztani, millió fontosabb dolog van, legyen az egy pitiáner dolog: beülni egy kocsmába egy sörre, vagy egy céges meeting 10-20 emberrel egy helyiségben
Idézet
 
 
#2 kornel 2020-04-13 09:11
Az a baj,hogy jönnek mindenhonnan a "szakértői" jelentések,ille tve az egymásnak ellentmondó hírek,miközben érdemben senki se tud semmit,de földi halandó biztosan nem.A nagy dolgok meg valahol láthatatlan magasságban dőlnek el.Ami látszik,hogy ez az év már bukó ilyen,meg más viszonylatban is.Aztán az ember annyit tehet,hogy odafigyel magára és a közvetlen környezetére,de ezt a mostani helyzettől függetlenül is meg kéne tenni.Azt meg csak remélni lehet,ha lemegy ez az egész,nem fogja úgy érezni a fél világ,hogy már megint hülyének nézték.
Idézet
 
 
#1 Richter László 2020-04-13 08:31
feleslegeshír
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.