Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

White, Appice, Mendoza és a 16 éves lengyel csodagyerek: jön a WAMI első albuma

0225wamibandÉrthető, de elég szerencsétlen módon WAMI névre hallgat az a projekt, amelyben Doogie White énekes, Vinny Appice dobos és Marco Mendoza basszer egyesítette erőit egy mindössze tizenhat éves lengyel gitárossal, Iggy Gwaderával. A formáció első lemeze májusban jelenik meg a Metal Mindnál.

Sajátos projektbe fogott Doogie White (Rainbow, Malmsteen, Cornerstone), Vinny Appice (Black Sabbath, DIO, Kill Devil Hill) és Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake): a basszusgitáros a véletlen folytán találkozott még egy Thin Lizzy koncert alkalmával a tinédzser Iggy Gwadera gitárossal, akinek Anti Tank Nun nevű bandája előzenekarként játszott nekik Lengyelországban. Mendozát annyira meggyőzték a gitáros képességei, hogy két neves cimborát is beizzított, és így létrejött a WAMI projekt, amely májusban máris lemezt jelentet meg a lengyel metal mind gondozásában, Kill The King címmel.

„A zene elég súlyos, de nem olyan sötét, mint mondjuk a Black Sabbath vagy a Kill Devil Hill", mondta a lengyel Metal Hammernek Appice. „Dallamos, nagyon magas színvonalon előadott muzsika. Én leginkább nívós heavy rocknak nevezném. Már akkor is nagyon tetszett, amikor először hallottam, amikor viszont megtudtam, hogy a gitáros mindössze tizenhat éves, az mondtam: ez valami elképesztő zenész!"

0225wamicA dallista az alábbi:

01. The Rider
02. Young Blood
03. One More For Rock'n'roll
04. Guardian Of Your Heart
05. Transition
06. The Resistance
07. Exodus (The Red Sea Crossing)
08. Heart Of Steel
09. Wild Woman (You Oughta Know)
10. Get Out Of My Way
11. I Don't Wanna Lose You

Az első nemzetközi single, a Wild Woman (You Oughta Now) már márciusban debütál, Lengyelországban azonban már nagyban nyomatják a Guardian Of Your Heart dalt, amelyben a helyi Bracia zenekar énekese, Piotr Cugowski is vendégszerepel, ez alább meg is hallgatható. Azt persze nem nagyon tudjuk, ilyen elfoglalt zenészek képesek lesznek-e turnéra is indulni az anyaggal

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.