Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Warrel áldását adta arra, hogy feltárjam előttetek kettőnk titkos világát ebben a varázslatos formában”

1215sheppardÚj projektet indított Jim Sheppard, a Nevermore és a Sanctuary volt basszere. A The Dead Heart Collective tevékenységét a két évvel ezelőtt elhunyt Warrel Dane munkássága inspirálja, és máris meghallgatható egy dal ebben a formátumban.

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, 2017. december 13-án vitte el egy szívroham Warrel Dane-t, a Sanctuary és a Nevermore frontemberét. Warrel egyik legjobb barátja és kitartó zenésztársa, Jim Sheppard most The Dead Heart Collective néven indított zenei és művészeti projektet, hogy így állítson emléket az énekesnek. „Amikor Warrel meghalt, teljesen összetörtem”, írja Jim, aki a ’80-as évek közepe óta együtt dolgozott Dane-nel úgy zenekari keretek között, mint egyéb területeken, így például egy időben közös olasz éttermet is működtettek. „Napokon, heteken át elveszettnek éreztem magam, és vártam, hogy jelzi: nem tűnt el örökre. De nem voltak jelenések, nem voltak misztikus álmok, kísérteties víziók, csak a hideg, kemény valóság, hogy elment. Minden hitem és reményem odalett.”

Sheppard ezután kezdett el gitározni, és megírta az első The Dead Heart Collective-dalt. „Rájöttem, hogy mindig is így kommunikáltunk a legjobban: a zenén át. És így fogunk kommunikálni a dimenziók között is. Lélektársként egy ablak nyílt a túloldalra, és ismét beszélgetni kezdtünk, csak egy másik nyelven. Warrel további dalokat és festményeket alkotott rajtam keresztül. Szélesre tártam a szívemet e furcsa új világ előtt. Aki szkeptikus lenne: azelőtt semmit sem festettem a házam kifestésén kívül, és basszusgitárosként basszustémákat írtam a zenekaraimnak, hathúros gitáron tinédzserkorom óta nem is játszottam. Most pedig hirtelen itt találtam magamat énekesként, dalszerzőként és festőként Warrel inspirációjának hatására. Warrel áldását adta arra, hogy feltárjam előttetek kettőnk titkos világát ebben a varázslatos formában. Minden dalhoz egy festmény tartozik illusztrációként.”

További infó a formáció Facebook-oldalán.

A Figure Cloaked In Black című első dal máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Narada42 2019-12-16 14:46
Szegény Jim, ezek azért elég megviselt szavak. Persze nem csoda.

A zene valahol félelmetes. Kíváncsian várom és szorítok neki. Szépen ápolt emlék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.