Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Voivod: „Visszakapcsoltunk progrock-üzemmódba”

Egyelőre még nem tudni, mikor jelenhet meg a kanadai Voivod következő albuma, de Michel Langevin, azaz Away szerint a zenekar ismét visszakanyarodott a tekervényesebb, agyasabb zenei világhoz. A banda nemrég kihozott egy friss dalt is.

Mi is bemutattuk nemrég azt a We Are Connected című új Voivod-szerzeményt, amelyet egy At The Gatesszel közös spliten hoz ki a kanadai space/prog/thrasher kultintézmény. Michel Langevin dobos/agytröszt egyik friss interjúja szerint a dal viszonylag jó közelítés azt illetően, mi várható a zenekar második Dan Mongrain gitárossal készítendő lemezétől. „Visszakapcsoltunk progrock-üzemmódba”, mondta Away az Edmonton Sunnak. „Különösen igaz ez erre az új single-re, ez ugyanis tényleg szégyentelen progrock. Persze ettől még mindig megpróbáljuk thrashesen tartani a dolgokat, én is nyomatom mindig a kétlábdobos témákat, szóval egyszerre van egy punkos íz is az egészben. Biztosan nem fogjuk elfelejteni a saját gyökereinket.”

A 2013-as Target Earth folytatása az első Voivod-album lesz, amelyet a tavaly lelécelt Jean-Yves „Blacky” Thériault helyére állított új basszusgitárossal, Dominic „Rocky” Laroche-sal rögzítenek. A megjelenés vélhetően még idén esedékes, de akkor is csak az év második felében, emellett pedig egy dokumentummozi is készül a zenekarról Sam Dunn (Metal: A Headbanger’s Journey, Rush: Beyond The Lighted Stage) produkciójában. A zenekar eközben éppen a Napalm Death társaságában koncertezik Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 neal and jack and me 2015-02-15 09:07
van meg egy kesz lemezuk eric forrest-tel, azt is kiadhatnak suttyomban.
tovabba reg be van igerve dvod2 es dvod3 is...
mondjuk ez utobbiak kevesbe csigaznanak fel.

voivod rulez.
Idézet
 
 
+3 #2 Krm 2015-02-14 21:34
War and pain forever!
Idézet
 
 
+6 #1 Chris92 2015-02-14 11:38
Tekintve, hogy a We Are Connected is inkább a Nothingface-Angel Rat-Outer Limits hármas vonalán mozog ez nem túl meglepő. A tech-thrash vonalhoz való visszatérést már kimaxolták a Target Earth-on úgyhogy ez teljesen logikus továbblépés.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.