Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Voidkind: megjelent és végighallgatható a Dvne új albuma

Voidkind címmel, április 19-én jelenik meg a Metal Blade-nél a skót Dvne harmadik albuma, amely most hivatalosan végighallgatható. A zenekar hamarosan Magyarországon is fellép.

0313dvne

2021-ben jelent meg a Dvne kiválóan sikerült legutóbbi lemeze, az Etemen Ænka. Allan Paterson gitáros/basszer, Daniel Barter énekes, Dudley Tait dobos és Victor Vicart gitáros/billentyűs az új billentyűssel, Maxime Kellerrel kiegészülve a mai napon szállították le a folytatást. A Voidkindhoz olyan ihletforrásokból merítettek, mint Dan Simmons Hyperion regényfolyama, a Berserk manga, illetve az utóbbi által inspirált Dark Souls videójáték. „Jobbról és balról nagyon jól elkülöníthető gitárokat, ütősebb dobokat és basszust akartunk, amik élőben is jobban érvényesülnek – mondja a lemezről Vicart. – A szintetizátoros témáknak pedig tisztábban kellett csengeniük. Roppant egyszerű mindkét oldalra bepakolni öt gitársávot meg egy rakás éneket és billentyűt, de az ember sokszor azzal szembesül élőben, hogy az olyannyira kedvelt album dalai még csak nem is emlékeztetnek a lemezverziókra. Ezt szerettük volna elkerülni. Azt dvne_cakartuk, hogy amint megszólal egy dal, a nézők egyből felismerjék a riffet."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Summa Blasphemia
02. Eleonora
03. Reaching For Telos
04. Reliquary
05. Path Of Dust
06. Sarmatæ
07. Path Of Ether
08. Abode Of The Perfect Soul
09. Plērōma
10. Cobalt Sun Necropolis

A lemez a megjelenés alkalmából most teljes egészében, hivatalosan végighallgatható. A Dvne a lemez megjelenését követően európai turnéra indul, amelynek június 5-én magyar állomása is lesz a Dürer Kertben. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.