Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszavonul minden idők egyik legnagyobb rockproducere

Nem dolgozik több lemezen a rock- és metálszíntér egyik leglegendásabb producere, Michael Wagener. A stúdiós szakember 70. születésnapján jelentette be, hogy visszavonul.

0426wagener

Április 25-én lett 70 éves Michael Wagener, és a legendás producer/hangmérnök ezzel egyidejűleg bejelentette nyugdíjba vonulását. „Több mint ötven éven át dolgoztam a zenebizniszben, most pedig elérkezett az idő a visszavonulásra, hogy szívjak egy kis friss levegőt, és elmenjek nyaralni – írja közleményében Wagener. – Eladtam a stúdiómat, és innentől fogva a Double Trouble Productions sem létezik tovább hivatalos cégként. Csodálatosan éreztem magam, rengeteg nagyszerű embert ismertem meg, és hálás vagyok, amiért oly sok fantasztikus zenésszel dolgozhattam ennyi gyönyörű muzsikán. Most viszont itt az idő, hogy többet is lássak a világból. Szeretnék mindnyájatoknak köszönetet mondani, amiért ilyen csodás életet élhettem, és azzal foglalkozhattam, amit szeretek. A jövőben sokat szeretnék utazni: eddig úgyis olyan jól sikerült ez az egész utazás."

Wagener annak idején az Accept gitárosaként került be a rockbizniszbe még a csapat korai karrierkorszakában, de a katonai szolgálat közbeszólt. Michael a '70-es években kezdett hangmérnökösködni Hamburgban, majd áttette székhelyét Los Angelesbe, és a következő évtizedben az egyik legkeresettebb stúdiós szakembernek és zenei rendezőnek számított. Olyan előadókkal dolgozott az évek során különböző közreműködői minőségben, mint az Accept, Alice Cooper, a Dokken, az Extreme, a Great White, a Hammerfall, a Megadeth, a Metallica, a Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, az Overkill, a Poison, a Skid Row, a Stryper, a Testament, a Warrant, a W.A.S.P. és a White Lion – a teljesség igénye nélkül.

 

Hozzászólások 

 
#3 nsz 2021-04-26 16:12
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Szép kis lista, talán csak a death metal maradt ki.....:-)

Igen, a macskája black metal.
Idézet
 
 
#2 bogar 2021-04-26 09:07
Megsüvegelendő életmű. Sok kedvencem fűződik a nevéhez. Azt is nagyon tisztelem, hogy meg tudott hozni egy ilyen döntést. Sokan nem tudják, hogy mikor kellene méltósággal abbahagyni.
Idézet
 
 
#1 Claudius Oltarimanus 2021-04-26 07:39
Szép kis lista, talán csak a death metal maradt ki.....:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.