Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszavonul a Saxon turnéitól Paul Quinn

Nem turnézik tovább a Saxonnal Paul Quinn. A gitáros a zenekar tagja marad, de élőben már legfeljebb csak egyes koncerteken lesz majd ott társaival.

0311paul

„Hosszas gondolkodás után nagyszerű barátunk és harcostársunk, Paul Quinn úgy döntött: visszalép a Saxonnal közös turnézástól – tette közzé felületein a Saxon. – Oly sok úton töltött év után, a hosszú turnékkal együtt járó stressz és fáradtság miatt Paul nem szeretne gyengébb teljesítményt nyújtani, csalódást okozva ezzel zenésztársainak és rajongóinak. Továbbra is ott lesz velünk a stúdióban, és talán egyes különleges koncerteken is." „Tudnotok kell: nagyon hiányoztok majd, mint ahogy saxonos kollégáim is a színpadon és azon kívül eltöltött remek idők miatt – írja Quinn egy azóta valamiért törölt Facebook-posztban. – Nagyon sajnálom, de még felemelt fejjel szeretném befejezni ezt az egészet, aggodalom nélkül afelett, hogy az ujjaim vagy az agyam elfelejtik a riffeket, a hangnemeket vagy megbicsaklanak a futamok közben – mert néha már előfordul ilyesmi. Nem veszem ezt félvállról: azt szeretném, ha büszkén menne tovább a Saxon, miközben továbbra is játszom a The Cardsszal és egyéb projektjeimmel."

A 71 éves Quinn a Saxon egyetlen tagja Biff Byford énekes mellett, aki az alapítás óta a zenekarban játszik. Márciusban, a lekötött európai bulikon még fellép majd a zenekarban, az áprilisi dél-amerikai dátumokat azonban későbbre halasztja a zenekar, hogy a nyári európai fesztiválszezonnak már egy új leosztásban mehessenek neki.

 

Hozzászólások 

 
#4 Acélfotel 2023-03-12 20:27
Értem az okot, de ez már nem az a Saxon lesz, ahogy a
Priest sem az a Priest már. Hát igen ez a generáció már
lassan kifutja magát, elszomorító a gondolat. Quinn egy
karakteres figura volt mindig is, elég fura lesz valaki màst
látni a helyén.
Idézet
 
 
#3 Goodbye 2023-03-12 00:56
Ha jól értem, csak a turnézástól vonul vissza. Élőben fontos, hogy mindig minden elsőre tökéletesen szólaljon meg. A stúdióban annyiszor futhat neki egy nehéz résznek, ahányszor akar. Dícséretes a hozzáállása.
Idézet
 
 
#2 Warrel Dane 2023-03-11 21:32
Nem is értem...a Saxon futamok már nem mennek, de más projectekben még igen? Nekem ez sántít kissé.....
Azt értem, hogy még időben kell letenni a hangszert, hogy szép emlékek maradjanak csak, ezt maximálisan díjazom! (sajnos van jó pár ellenpélda...)
Mindenesetre örök kedvenceim ők, az összes album itt van a polcomon. Életem első "nyugati heavy metal" koncertje volt az 1986-os Budapest sportcsarnokbel i fellépésük. Örök emlék!
Tátott szájjal bámultam a sosemlátott fénytechnikát és pirót.
Idézet
 
 
#1 The_Sentinel 2023-03-11 15:13
Szinte ugyanaz lesz így a szitu, mint Glenn Tipton és a Priest esetében.

Remélem, itt legalább nincs komolyabb betegség a háttérben, és tényleg csak fáradtságról van szó. Az biztos, h ennyi évtized után kijár neki a pihenés, ha erre vágyik.

Kíváncsi leszek, ki pótolja majd a koncerteken.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.