Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszavette drogügyek miatt kirúgott régi dobosát a Coheed And Cambria

Josh Eppard került a Coheed And Cambria megüresedett dobszékébe a nemrég távozott Chris Pennie helyére. Eppard 2000 és 2006 között már zenélt az amerikai progresszív metalosoknál. A zenekar már nagyban dolgozik a következő nagylemezen is.

„Ahogy lassan elkezdtek összeállni az új dalok, rájöttünk: a nóták nagyon dinamikusak, és azzal a groove-orientált megközelítéssel nyernék el a legjobb formájukat, amelyik Josh sajátja", áll a zenekar közleményében. „Barátként szintén hiányoltuk őt a zenekarból – hiányzott a humora, az energiája. Mindez azonban nem a nosztalgiáról szól, hanem arról, kik is vagyunk manapság."

Mivel Eppardnak annak idején drogproblémái miatt kellett távoznia a csapatból, a Coheed And Cambria többi tagja tisztában van csatlakozásának kockázataival – még úgy is, hogy a dobos több mint két éve teljesen tiszta. „Mind felnőttünk, sok mindenen mentünk keresztül közösen, és Josh-sal zenélni most kicsit olyan, mintha hazatértünk volna. Kényelmes, családias, egyszerűen így helyes. Mint kesztyű a kézre, úgy passzolunk egymáshoz." Így gondolja ezt Eppard is, aki nagyon hálás társainak az új lehetőségért.

A csapat Michael Birnbaummal és Chris Bittnerrel dolgozik hatodik stúdiólemezén az Applehead Stúdióban, három dallal már teljesen elkészültek. A nemrég kínos bűncselekmény miatt kirúgott basszer, Michael Todd helyén egyelőre nem áll fix ember, a két gitáros, Claudio Sanchez és Travis Stever vélhetően megosztják majd egymás között a basszustémákat a felvételek során.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.