Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a világ legszexmániásabb zenekara

Október 28-án kerül a boltokba a San Francisco-i Vain új nagylemeze, az Enough Rope, ami a kiadó Music Buy Mail szerint a klasszikus 1989-es debüt, a No Respect nyomdokain halad majd – bár lehet, hogy ez csak reklámszöveg... A lényeg, hogy Davy Vain és társai hat hosszú év után ismét friss dalokkal jelentkeznek.

A Vain új albuma CD-n és digitális formátumban egyaránt a Music Buy Mail gondozásában jön ki. Ez a kiadó jelentette meg két évvel ezelőtt végre hivatalosan is a zenekar annak idején páncélszekrény mélyén rekedt kettes számú albumát, az 1991-es All Those Strangerst. A digitális változaton a hírek szerint lehet számolni bizonyos bónuszokkal is, de ezek mibenléte egyelőre nem ismert.

Az extrák nélküli Enough Rope-ra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Greener
02. Enough Rope
03. Stray Kitten Burns
04. Hot Stage Lights
05. Distance Of Love
06. Cindy
07. Treasure Girl
08. Solid Gold
09. Worship You
10. Vain
11. Triple X

A Vain felállása a jelenlegi ábra szerint változatlan a 2005-ös On The Line-hoz képest, vagyis az énekes Davy mellett továbbra is Danny West és Jamie Scott gitároznak, Ashley Mitchell basszusgitározik, a dobos pedig Louie Senor. A banda 2012 elején kezd turnézni a lemezzel, feltehetően Japánban és Európában is felbukkannak. Némi extra reklámot bizonyára jelent majd nekik, hogy Rock Of Ages musical Tom Cruise nevével fémjelzett, épp készülő moziváltozatában nemcsak Vain logós díszletek, de zenerészletek is felbukkannak.

A Vain 1989-ben üstökösként robbant be a glam/sleaze színtérre a No Respecttel, amit a kritika a Guns N' Roses Appetite For Destructionjével emlegetett egy lapon, ám a szinte kizárólag szexuális tartalmú szövegekkel ellátott, sajátos hangulatú dalok végül – elsősorban az Island kiadó bénázásai miatt – nem hoztak széleskörű kereskedelmi sikert a zenekarnak. Az All Those Strangers lemez a megváltozott zenei klíma miatt végül meg sem jelenhetett, a cég ugyanis szerződést bontott a csapattal. Davy és társai ezután elsősorban Japánra koncentrálva jelentették meg egyre pszichedelikusabb vonalú albumaikat, és azóta is meglehetősen hézagosan működnek.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 mrataxi 2011-09-09 15:32
a no respect nálam köröket ver a gázrózsira!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.