Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Virgás szupergroup tényleg komoly nevekkel

Egy idő után tényleg fárasztó lesz számon tartani azt a rengeteg szupergroupot, amik az utóbbi időben alakulnak. A Sony egyik Los Angeles-i stúdiójában például jelenleg négy '80-as évek-beli heavy metal veterán dolgozik együtt egy új anyagon, igaz, egyelőre név nélkül. A Chris Impellitteri – Mike Vescera – Rudy Sarzo – Scott Travis névsor azonban önmagáért beszél...

„Remek összhangban vagyunk Scott-tal és Rudyval", mondta a hangszeres szekció közötti kémiáról Impellitteri (a képen), aki Yngwie Malmsteen után a '80-as évek talán legvillámkezűbb gitárosaként híresült el. „A zene, amit játszunk, egyértelműen metal, rengeteg tekerős gitárszólóval, sikollyal, villámló basszussal és fantasztikus dobokkal. Némi kis Spinal Tappel... Alig várjom, hogy élőben is játszhassak az új társaimmal!"

Impellitteri az 1987-es hasonnevű EP-vel és az 1988-as Stand In Line albummal vált a gitármagazinok állandó szereplőjévé, és ugyan elsővonalas sikereket sosem aratott, egy maroknyi tábor azóta is kitart mellette. Utolsó lemeze, a Wicked Maiden 2009-ben jelent meg. Az énekes Mike Vescera az Obsessionben kezdte pályafutását, de igazán a japán Loudness 1989-es Soldier Of Fortune albumán ismerte meg a világ, majd később Malmsteennél is felénekelt néhány lemezt. Rudy Sarzo basszusgitárosról könnyebb lenne leírni, hol nem játszott még, mint hogy hol igen, hiszen Ozzy Osbourne-nal, a Quiet Riottal vagy a Whitesnake-kel egyaránt ott volt a sikerkorszakok valamelyikében. Scott Travis a '80-as években a Racer X-ben tűnt fel, innen csábította át később a Judas Priest, akik egészen új dimenzióba kerültek vele az 1990-es Painkiller lemezen. Travis később érdekelt volt a Rob Halford-féle Fight projektben is, de mindvégig kitartott a Priest mellett, ahol azóta is stabil tag.

Kíváncsian várjuk, mire megy egymással négy ilyen arc!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.