Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Villanycigány címmel érkezik magyarul a Rammstein billentyűsének önéletrajza

0207flakeMár előrendelhető a Rammstein billentyűsének könyve. Flake önéletrajzi műve hazai fordításban a Villanycigány címet kapta.

A Cser Kiadó gondozásában végre magyarul is megjelenik a Rammstein-billentyűs Christian „Flake" Lorenz könyve, a Der Tastenficker. Az önéletrajzi írásban az NDK-ban született és ott felnőtt Flake humorral, öniróniával meséli el életét a gyerekkorától kezdve az iskolai nehézségein, a betegségein, az első csajozásain és autómániáján át a zenésszé válásáig, jelenlegi sikerességéig. „Senki, de tényleg senki nem venné kezébe ezt a könyvet, ha nem lennék véletlenül tagja annak a bizonyos zenekarnak", állítja Flake. A kötet egyszerre az NDK mindennapjairól és zenei undergroundjáról szóló kordokumentum, fiatalkori visszaemlékezés és zenekarok története. A mű Németországban közel öt hónapig szerepelt a Der Spiegel bestsellerlistáján, első kiadása két hét alatt elfogyott.

A könyv eredeti címe, a Der Tastenficker (szó szerinti fordításban billentyűbasztató) a néhai NDK-ban egy szál szintetizátorral „vendéglátózó" zenészek gúnyneve volt. Ennek körülbelüli magyar megfelelője a villanycigány, ami egyszerre jelölheti a hangszert és a rajta játszó embert – a címötlet ráadásul kollégánktól, Nagy Andortól érkezett. Előrendelés itt, várható megjelenés február 20-án.

 

Hozzászólások 

 
#1 sbxslade 2019-02-07 18:08
pont most jott megint velem szembe ez a villanycigany dolog:

http://enba.tumblr.com/post/182632339236/villanycig%C3%A1ny
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.