Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Veseelégtelenség okozhatta Andrew McDermott halálát

Négy napot töltött kómában augusztus 3-ai halálát megelőzően Andrew „Mac" McDermott, a Threshold volt énekese. Macnek a veséi működésével támadtak komoly problémái. Korábbi zenésztársai mind gyászolják a kivételes tehetségű frontembert.

Szerdai halála előtt négy nappal Mac (az oldalsó régi Threshold képen középen) kómába esett, miután veséi felmondták a szolgálatot. A mindössze 45 éves énekes az utóbbi hónapokban komoly egészségügyi problémáktól szenvedett.

„Mac óriási szerepet játszott a Threshold történetében, és öt stúdiólemezünkön szerepelt", mondta a halálhír kapcsán a brit progresszív banda főnöke, Karl Groom gitáros. „Szintén ő énekelt számos élő anyagunkon és fan clubnak szóló kiadványunkon. Habár az utolsó közös lipcsei videofelvételünk, azaz 2007 óta nem találkoztunk, tovább él bennünk, és óriási veszteségként éljük meg a halálát. Az elmúlt két napban találkoztam és beszéltem a banda több egykori tagjával is, és mindenki nagyon szomorú, amiért az események ilyen fordulatot vettek. Vibráló, élettel teli egyéniségként emlékszünk Macre, és nehéz elfogadni a híreket."

„Mac hatalmas egyéniség volt, és egyike a világ legnagyobb rockhangjainak", tette hozzá Richard West billentyűs. „Nagyon szomorú, hogy ilyen fiatalon elveszítettük őt... Gondolataink és imáink a családjával és szeretteivel tartanak."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.