Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végre megjelent az Insane új nagylemeze

Március 7-én jelent meg a EDGE Records / Hammer Music gondozásában az Insane hatodik, ERR című albuma. A CD-t elsőként a márciusi HammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni.

0204insane

Az új Insane-korong keverése és mastere Dániában készült Chris Kreutzfeldt vezényletével. A lemezen pár kiabálás erejéig feltűnik Molnár Bálint, az Insane előző énekese, valamint az egyik dal végén egy gyerekkórus is hallható, ők a Kollektív Alternatív Zenei Műhely. „Itt a hatodik Insane-lemez, ami minden várakozást megért, mert kíméletlenül letépi a fejeket!”, mondja az albumról Tóth Bertalan énekes. „Egy rövid, ámde annál ütősebb és igényesebb hanganyag került a korongra, ahol a B-oldalas daloknak semmi keresni valójuk nincs. A CD-nek nem lett konkrét koncepciója, témája. Inkább azt az elvet követtük, hogy ami jön belőlünk, azt megzenésítjük, szépen egy csokorba gyűjtjük és lemezen tálaljuk. Ettől függetlenül akarva-akaratlanul lett a korongnak egy nagyon kellemes íve, ami a borús hangulati és képi világtól egészen a reményt kereső-látó gondolatokig elmegy, mind szövegileg és zeneileg is.”

A frontember kedvenc dala a Bright Cold Day In April. „Ennek a szerzeménynek a szövegét George Orwell 1984 című könyve ihlette, ami a kedvenc olvasmányom, ennek köszönhetően elég sok idézet is található a szövegben. Véleményem szerint változatlanul hatalmas nagy aktualitása van ennek a műnek, de mindezek mellett azért is a kedvencem ez a dal, mert zeneileg egy kicsit más irányba mutat ének szempontjából, mint az eddigiek. Nagyon szövegcentrikus lett az egész. A refrén például ritmikus szövegelés, nem pedig áriázás, ami jelenleg nekem most nagyon bejön.”

A lemezbemutató koncert április 23-án, a budapesti Dürer Kertben lesz a Sunset, a Sleepless és a Wrong Side társaságában. A bandával készített legutóbbi interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.