Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végleg nyugdíjazza a Skyclad dalait Martin Walkyier

0718walkyierMielőtt még a folk metalból trend lett volna, létezett Európában egy kultikus angol heavy metal zenekar, amely a vonal egyik komoly előfutárának számított. A Skyclad hivatalosan ma is létezik, de az eredeti énekes és motor, Martin Walkyier több mint tíz évvel ezelőtti kiszállása óta igazából nem csináltak túl sok érdemlegeset, és egyébként is évek óta csend van körülöttük. Az eredeti frontember most két brit és egy ír bulin maga is örökre nyugdíjazza a Skyclad dalokat.

Szeptember elején Londonban, Birminghamben és Dublinban adja utolsó olyan koncertjeit Martin Walkyier, a Sabbat és a Skyclad egykori frontembere, amelyeken dalokat játszik a Skyclad katalógusból. A fellépések ennek megfelelően stílszerűen a Martin Walkyier's Viking Funeral név alatt futnak, és ha hinni lehet az énekesnek, tényleg soha többé nem fog klasszikus Skyclad dalokat játszani élőben: innentől fogva kizárólag The Clan Destined nevű jelenlegi bandájára és annak dalaira kíván koncentrálni. A koncerteken a Cradle Of Filth frontember Dani új csapata, a Devilment is fellép majd. A hosszú évek óta létező The Clan Destined eddig még csak egy demót készített, de elég régóta dolgoznak egy lemezen, amelyen egyes hírek szerint a Skyclad korábbi ütőse, Jay Graham dobol majd. Megjelenési információkról egyelőre azonban még korai lenne beszélni.

A 45 éves Walkyier a brit underground metal színtér egyik kultikus figurája, aki intenzív színpadi egyénisége mellett többek között zseniális szövegeiről is ismert. Walkyer a Skyclad élén tíz stúdióalbumot jegyez, a legutóbbi – és egyben az utolsó – ezek közül 2000-ben jelent meg Folkémon címmel. A Kevin Ridley énekessel felálló Skyclad mindössze két lemezt készített Martin kilépése óta, a legutóbbit 2009-ben adták ki In The... All Together címmel.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 tschaby 2013-07-19 08:06
Az első lemez óta voltam/vagyok rajongója a Skycladnek és Martin szövegeinek. Akkor sem értettem és azóta sem értem, miért hagyta ott a zenekart a Folkemon turné végén. A Return To The Sabbat-ból ugye nem lett semmi, meg ez a The Clan Destined sem tűnik sikertörténetne k... Ennek fényében kicsit necces azt mondani, hogy a Skyclad semmi érdemlegeset nem csinált a kiválása óta(két lemez, kislemez, újrafelvett régi dalok, folyamatos koncertek)...
A Folkemon turnés fellépésük a Wigwamban az egyik legjobb koncert volt, amin életemben voltam(max 200-250 ember 4(!!!) ráadás). Kár, hogy a Martin által aláírt jegyemet pár nappal később egy .......... ellopta a pénztárcámmal együtt...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.