Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Végighallgatható az új Red Swamp: „A hangszerelés szikárabb, de a megszólalás teltebb”

Hét plusz egy dallal, több halasztás után végre megjelent a Red Swamp új albuma. A Time To Die a zeneka eddigi legkísérletezősebb lemeze lett.

redswamp_2

Megjelent a Red Swamp új lemeze. Az anyagot a budapesti Pinewood stúdióban rögzítette a zenekar Kőrös Gergely és Sipos Ábris segítésével, a keverés is ott zajlott. A produceri teendőket a zenekar gitárosa, Bereczki Zoli látta el, a végleges master pedig ismét Jens Bogren keze munkáját dicséri (ahogyan az első, Tiszassippi albumon is). A budapesti négyes magához képest sok vendég zenésszel egészítette ki dalait: Sipos Andris és Jozzy nagyhatású gitártémáin túl Kerényi Ákos (Polvere) perkajátéka hallható a Push és Stoned dalokban, Lukács Laci (Ozone Mama) billentyűi pedig a No Limits és Common Ground tételeket színezik. „A hangszerelés szikárabb, de a megszólalás teltebb, mindent megtettünk azért, hogy a színpadi soundunkat képviselje a lemez. Az album a mi cuccainkon szólal meg, nem használtunk kölcsönládákat vagy milliós erősítőket, nincs száz vokálsáv vagy autotune az éneken, soha nem is volt. A Pinewood stúdiós srácoknak köszönhetően a legfaszábbat tudtuk kihozni a saját hangzásunkból, így született a Time To Die” – mondják.

Az albummal együtt egy vadiúj klip is napvilágot látott a Quarantine című dalhoz. A csapat alig várja, hogy élőben is bemutassák az új album dalait, de a vírushelyzetre való tekintettel a lemezbemutatót tavaszra tervezik. A zenekarral készített tavalyi interjúnk itt olvasható.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.