Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vandenberg visszamenne a Whitesnake-be?

0523dcavDoug Aldrich távozása után a hard rock színtér egyik legizgalmasabb kérdése, hogy ki kerül a Whitesnake gitárosi posztjára. A legtöbben természetesen David Coverdale régi harcostársára, Adrian Vandenbergre tippelnek, aki pont az idén tért vissza a zeneiparba egy hosszabb szünetet követően – a holland gitáros pedig nem is zárkózik el a gondolattól.

„Soha ne mondd, hogy soha", mondta a svéd Radio Fireballnak Vandenberg arra a kérdésre, hajlandó lenne-e visszamenni a Whitesnake-be. „Daviddel mindig úgy állunk a dologhoz, hogy biztosan fogunk még közösen dolgozni, akár arról van szó, hogy akusztikus fellépéseket adunk, akár egy blueslemezről, akár egy rocklemezről, akár egy turnéról. Egyszerűen túl jó barátok vagyunk ahhoz, hogy ne legyen folytatás, és túlságosan szeretünk együtt dolgozni. De ha így is lesz, azt a Moonkings mellett csinálom majd, nem helyette."

Adrian ma is csak pozitív emlékeket őriz arról a korszakról, amikor a Whitesnake-ben játszott. „Nagyszerű idők voltak azok. Nagyon sikeresek voltunk, de számomra az a legfontosabb, hogy remek zenét csináljunk egy kiváló bandában. Márpedig a Whitesnake-ben pontosan ezt tettük. David mindig is amolyan partnerként tekintett rám: olyan társnak, akivel együtt írt, és együtt vitte a zenekart. Természetesen ettől még a zenekar az övé volt, mint ahogy ma is az övé: ő indította el a dolgot, és ezt tiszteletben is tartottam. De sosem éreztem magam főnök-beosztott szituációban vele: amikor például a Slip Of The Tongue-ot meg a Restless Heartot írtuk, mindkétszer ott éltem a házában majdnem egy éven át. Együtt lógtunk, együtt kajáltunk, tényleg nagyon jó barátok voltunk. Sokan azt hiszik, Daviddel nehéz kijönni, de szerintem ez nem igaz. Márpedig én harminc éve ismerem őt... David pontosan tudja, mit akar, és roppant céltudatos fickó. Nagyon komolyan veszi a munkáját, és ha a zenekarában valaki nem így áll a dologhoz, az feldühíti. Úgy gondolja, mindenkinek olyan komolyan és céltudatosan kell állnia a zenéléshez, mint neki. Mivel én magam is ilyen vagyok, mindig is jól megtaláltuk a közös hangot. Úgy érezzük, felelősséggel tartozol a közönségnek, hiszen a rajongók pénzt fizetnek azért, hogy lássanak téged, illetve hogy hazavihessék a lemezedet. Ez mindenkit arra kötelez, hogy a tőle telhető legtöbbet tegye, és minőségi muzsikát készítsen."

Vandenberg februárban adta ki visszatérő nagylemezét a Moonkingsszel, amelyen Coverdale is vendégszerepel a Whitesnake 1989-es Sailing Ships dalának feldolgozásában.

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 kmaker 2014-05-23 13:37
Pont őt? Nem kell it kavarni, meg tökölni össze vissza, egyszerűen Sykes-ot vegye vissza David, azt aztán senki se fogja megbánni. Vandenberg nem rossz, de a Sykes-féle virtuózitásnak, dalíró képességnek nyomában sincs.
Idézet
 
 
#1 bogar 2014-05-23 08:46
Beindult a kavarás.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.