Shock!

május 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valahol Kaliforniában, a boldog nyolcvanasokban...

Június 17-én érkezik Európában a veterán amerikai AOR banda, a Night Ranger új nagylemeze, a Somewhere In California, a kiadó – természetesen – a Frontiers lesz, akiknél lassan tényleg a '80-as évek összes arénarock-nagyágyúja ott púposkodik. Jack Blades-ék minden szempontból a klasszikus stílust ígérik az anyagra, már a borító is szemet gyönyörködtetően old school.

„Ez itt minden tekintetben klasszikus Night Ranger", mondja az albumról az énekes/basszusgitáros Blades, aki mellett jelenleg Brad Gillis gitáros és Kelly Keagy dobos/énekes képviselik a zenekar eredeti tagságát, rajtuk kívül pedig Joel Hoekstra gitáros és Christian Matthew Cullen billentyűs egészítik ki a felállást. A Night Ranger ebben a leosztásban még sosem stúdiózott, hiszen legutóbb Jeff Watson gitáros is tag volt a klasszikus arcok közül, ő azonban az utolsó turnék kezdete előtt lelépett (társai akkor a Winger, Whitesnake virtuóz Reb Beach-csel helyettesítették). Az akkori billentyűs, Michael Lardie a turnék végeztével hullott ki a bandából.

A Somewhere In Californiára az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Growin' Up In California
02. Lay It On Me
03. Bye Bye Baby (Not Tonight)
04. Follow Your Heart
05. Time Of Our Lives
06. No Time To Lose Ya
07. Live For Today
08. It's Not Over
09. End Of The Day
10. Rock N' Roll Tonite
11. Say It With Love

Érdekesség, hogy az Amazon által forgalmazott digitális verzió bónuszdala a Coming Of Age lesz, amit annak idején Blades a Damn Yankees nevű szupergroup első lemezére vett fel, Ted Nugent gitáros ebben a változatban is vendégeskedik majd. Az iTunes változat ráadásdala pedig a Dirty Deeds Done Dirt Cheap feldolgozása az AC/DC-től.

A legutóbbi, 2007-es Hole In The Sun az első Night Ranger lemez volt 1998 óta, de nem keltett komoly feltűnést, pedig a csapat a '80-as években hatalmas sikerbandának számított az Egyesült Államokban, így a nosztalgiafaktorra simán építhettek volna - ha az amerikai kiadás nem csúszik el egy évvel az európaihoz képest... Blades ezúttal komoly amerikai terveket ígér, de ezek mibenlétét egyelőre nem tudni. Elképzelhető, hogy valami hasonlóban gondolkodnak, mint az európai Rock The Nation fesztiválok, ahol a Night Ranger a világ két leghatalmasabb AOR csapata, a Journey és a Foreigner, illetve a nem kevésbé legendás Kansas társaságában koncertezik majd. Két állomáson pedig a kanadai AOR/prog veterán Saga is csatlakozik a névsorhoz.

A Rock The Nation turné (Journey, Foreigner, Kansas, Night Ranger) európai dátumai az alábbiak:

Június 15. Berlin, Zenith (a Night Ranger nélkül, a Sagával)
Június 17. Hannover, Parkbuehne
Június 18. Esslingen, Richard-Hirschmann Eisstadion
Június 19. Winterthur, Spirit Of Rock fesztivál (a Saga is)
Június 21. Milánó, Fiera Arena (a Kansas nélkül)
Június 22. Augsburg, Schwabenhalle
Június 25. St. Goarhausen, Loreley Freilichtbuhne
Június 26. Grafenhainichen, Ferropolis Stadt Aus Eisen

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.