Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Utolsó lemezét jelenteti meg a Nadir, meghallgatható róla az első dal

Új dalt mutatott be a hazai Nadir. A The Fire Raisers Tauszik Viktorék idén megjelenő hetedik albumát vezeti fel – amely egyben az utolsó is lesz a sorban.

1112nadir

nadir_cHetedik nagylemezének megjelenésére készül a Nadir. A The Final Requiem For A Helpless World album, ahogy a címe sugallja, várhatóan a zenekar utolsó anyaga lesz. „Így foglaljuk keretbe a huszonhét (!) éve, még Dark Clouds néven indult életutat, amelynek kiadványok terén az 1996-os Requiem For A Helpless World demó volt az első állomása”, mondja a frontember. „Azért döntöttünk a befejezés mellett, mert dobosunk, az 1997 óta nálunk játszó Fekete Szabolcs, aki emellett a dalírást és a produceri munkát tekintve is nélkülözhetetlen a zenekar életében, már kilenc éve külföldön, tőlünk kétezer kilométer távolságra él. Egy ideig sikerült őt pótolnunk a koncerteken, de hosszabb távon már nem szeretnénk áthidaló megoldásokhoz folyamodni. Emiatt határoztuk el, hogy – bár a tagok közötti barátság töretlen és a zenélés iránti szeretet is ugyanúgy él bennünk – még egyszer, utoljára megjelentetünk egy albumot, amellyel méltó módon lezárjuk a Nadir történetét.”

A lemez előzeteseként a The Fire Raisers dalt tették most elérhetővé. „Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című darabjának az angol nyelvű elnevezése ez. Ennek megfelelően a naiv és megvezetett főhős – aki maga kínálja fel a lehetőséget a gyújtogatóknak, hogy lángba borítsák az otthonát – története köszön vissza a szövegében, a jelenkori média által korlátlanul manipulálható tömegekre alkalmazva. Nem szokványos Nadir-téma, de nem emiatt választottuk ezt a számot beharangozónak. A teljes album, mint említettem, még az ősz folyamán megjelenik, és a jól ismert digitális felületeken lesz majd hozzáférhető.”

 

Hozzászólások 

 
#1 undergrinder 2020-10-13 11:24
Ez nagyon ATOM!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.