Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ultrakult: jövő tavasszal újjáéled Comeau eredeti bandája

Ismét komoly kultbandát sikerült életre hívniuk a német Keep It True fesztivál szervezőinek: a jövő áprilisban megrendezendő, a sorban tizenhatodik rendezvény egyik headlinere az amerikai Liege Lord lesz, akik teljes egészében eljátsszák majd 1988-as power metal klasszikusuk, a Master Control dalait.

A Liege Lordról sokan csak azért hallottak, mert eredetileg itt énekelt Joe Comeau, aki a '90-es években, a The Killing Kind albumtól kezdve egy időszakban az Overkill egyik szólógitárosaként teljesített, majd utána két anyag, a 2001-es Carnival Diablos és a 2002-es Waking The Fury erejéig – már énekesként – az Annihilatort is erősítette (utóbbi minőségében 2001 februárjában Budapesten is fellépett). Comeau eredeti zenekara, a Liege Lord a '80-as években nem túl ismert, ám az undergroundban igen megbecsült csapatnak számított. Három lemezt készítettek, amelyek közül főleg az 1988-as Master Control számít kultikus gyöngyszemnek, így a banda ezt elejétől végéig eljátssza majd a következő Keep It True-n, de természetesen kerülnek dalok a programba az 1985-ös Freedom's Rise-ról és az 1987-es Burn To My Touchról is. Ami a felállást illeti, Comeau mellett Tony Truglio gitáros és Matt Vinci basszer biztosan ott lesznek Németországban, de a másik gitáros és a dobos személye egyelőre nem ismert.

Az április 19-20-án, a lauda-königshofeni Tauberfrankenhallében megrendezendő Keep It True XVI további fellépői között olyan csapatok lesznek még, mint a Holocaust, a Jack Starr's Burning Starr, az October 31, a Possessed vagy a Steel Prophet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.