Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újravett demós bónuszdallal érkezik a Gire lemezének új kiadása

0723gireÉvek óta inaktív Kátai Tamás kísérletezős death metal projektje, a Gire, ám most ismét megpezsdül az állóvíz a formáció körül: a finn Blood Music jövőre kiadja a csapat első és egyetlen, eredetileg 2007-ben kiadott nagylemezét, amelyre egy régi demódal újonnan felvett változata is felkerül.

Dupla bakeliten és CD-n is kiadja a Blood Music a manapság a Thy Catafalque ügyeivel foglalatoskodó Kátai Tamás régebbi csapata, a Gire első és egyetlen albumát, amely kézzel fogható formátumban régóta beszerezhetetlennek számít. Az újrakiadásra egy kuriózum is felkerül: az Energire demó A teremtés és a tisztaság című dalának újravett változata, amely hat éve az első új felvétel a zenekartól. A számban Tamás, Hermann Balázs basszer és Kónya Zoltán gitáros/énekes mellett Rozsnyai Tamás, a Gire korábbi gitáros/énekese, az 1998-ban íródott dal társszerzője is szerepel, aki a lemez megjelenése idején azonban már nem volt a csapat tagja.

Noha jelenleg a formáció mindhárom tagja Nagy-Britanniában él, mielőtt bárki is örvendezni kezdene a Gire esetleges újjáéledése felett, mint azt Kátai Tamástól megtudtuk, folytatás egyelőre a régi téma újrafelvétele ellenére sem várható a triótól. Tamás a Thy Catafalque-ban valósítja meg zenei elképzeléseit, Hermann Balázs pedig a Bobok nevű csapatban zenél, jelenleg is turnéznak Olaszországban.

További érdekesség, hogy a Blood Music jövőre a Thy Catafalque-tól is kihoz egy Early Works című, három CD-s, illetve négy bakelites gyűjteményes anyagot.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.