Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakítja a Dimension Zerót Jesper Strömblad?

0508dzEgyelőre csak egyetlen koncertről van szó, de hátha lesz több is: 2015-ben egy göteborgi fesztiválon ismét színpadra áll a Dimension Zero. A jellegzetes svéd melodikus death metalban utazó csapat fő arca Jesper Strömblad, az In Flames volt gitárosa.

Utoljára 2007-ben, He Who Shall Not Bleed címmel adott ki nagylemezt a Dimension Zero, amelyben Jesper Strömblad gitáros mellett a Marduk ex-énekese, Joakim „Jocke" Göthberg, a Soilwork ex-gitárosa, Daniel Antonsson, illetve a Luciferion és a Diabolique dobosa, Hans Nilsson érdekelt. A zenekar azóta gyakorlatilag tetszhalálba merevedett, hiszen Jespernek először az In Flames miatt nem jutott rá ideje, később pedig a súlyos alkoholproblémák vonták el a zenéléstől. Most azonban fordul a kocka: a 2015. január 2-3-án megrendezendő Gothenburg Sound fesztiválon ismét színpadra lép a Dimension Zero, mint a göteborgi hangzás egyik letéteményese. A rendezvényen rajtuk kívül a Dark Tranquillity és az Intoxicate is ott lesz, a további résztvevők neve még formálódóban van.

Egyelőre még nem tudni, lesz-e a dolognak folytatása is, de a jelenleg a The Resistance nevű hobbicsapatban érdekelt, állítólag megtisztult Jesper idejéből akár még ki is telhetne...

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 björn 2014-05-08 20:37
ez a legjobb bandája pedig...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.