Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjaáalakultak Essen kettes számú thrasherei

0906darknessKét eredeti taggal a fedélzeten alakult újjá a német kultthrasher Darkness, akik a '80-as évek második felében három nagylemezt jelentettek meg, és viszonylag ismert névnek számítottak a korabeli európai undergroundban. A mostani felállást a Kreator basszere, Christian Giesler is erősíti.


A Darkness a '80-as évek közepén alakult, és három lemezt hozott ki a fémzene legdicsőségesebb évtizedében. Az 1987-es Death Squad, az 1988-as Defenders Of Justice és az 1989-es Conclusion & Revival ugyan nem lökte őket népszerűség tekintetében földijeik, a szintén esseni Kreator mellé, de a csapat körül azért kialakult egy fanatikus bázis. A Darkness karrierje ugyanakkor nem bizonyult tartósnak, és a következő évtized küszöbén, egy Mucky Puppal közös európai turnét követően feloszlottak. A két szellemi vezér, Andreas „Lacky" Lackaw dobos és Arnd Klink gitáros/énekes 2004-ben ismét egyesítette erőit, hogy németül játsszanak thrasht az Eure Erben formáció keretei között, miután azonban hazai pályán nyomtak egy huszonöt éves jubileumi emlékbulit a Death Squad megjelenésének tiszteletére, úgy érezték: itt az ideje a fullos újjaáalakulásnak is.

A banda mostani felállásában Arnd már csak énekel, a gitárokat Bony Fertigmensch és Meik Heitkamp kezeli, a basszusgitáros pedig nem más, mint Christian Giesler, a Kreator bőgőse. Egyelőre nem tudni, pontosan mit tervez a Darkness, de egy új lemez azért vélhetően ott van a pakliban. Az évforduló örömére egyébként a High Roller Records nemrég bakeliten ismét kihozta a Death Squad lemezt is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 roenick 2013-09-11 16:25
Ja-ja a Deathrow is elő jöhetne..hasonlóval.
Idézet
 
 
+3 #1 tschaby 2013-09-11 08:51
Yeah! Risk és Deathrow ügyben nincs hír hasonlóról (ha már német és második vonal)?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.