Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb Slipknot szólólemez jelenik meg

Szeptember 13-án jelenik meg a Slipknot DJ, Sid Wilson első szólóalbuma, ami simán csak a Sid címet viseli majd. Az album keverési munkálatait részben Ross Robinson, a zenekar egykori producerguruja, a nu metal korszak egyik emblematikus figurája végezte.

A lemezen Sid nemcsak a szokásos elektronikus cuccaiért felel, de egyben énekel is. Az anyag megjelenése több mint fél évtizednyi munkára tesz pontot, a muzsikus – másik nevén DJ Starscream – ugyanis még 2005-ben kezdett el dolgozni önálló dalain. „Ez egy színes keveréke mindazon zenéknek, amiken felnőttem", magyarázta Sid néhány hónapja a Billboard magazinnak. „Rengeteg Skinny Puppyt hallgattam, meg olyan mainstreamebb dolgokat, amik az indusztriális vonalról indultak, például Nine Inch Nailst. Mindig óriási hatást gyakorolt rám a Beastie Boys meg a Run DMC is, főleg az, ahogyan belevegyítették a rockos hatásaikat a hip hopos dolgokba."

Sid 2006-ban DJ Starscreamként már kiadott egy albumot The New Leader címmel, a Sid azonban a hírek szerint teljesen más lesz. Wilson zenésztársai rockvonalon ismeretlen arcok: 9 Ballz a gitáros, Big Mike a dobos, A-Roc Impossible a DJ, és egy Jamazz nevű rapper is segít a vokálok változatosabbá tételében. Az albumon olyan dalok szerepelnek majd, mint az első single Hearts That Race, a Nervous Central vagy a tavaly elhunyt Slipknot basszer Paul Gray emlékének ajánlott Flat Lace. „Ez a szám az élet különböző küzdelmeiről szól", mondta Sid. „Így fejeztem ki, hogy mindig ott álltam mellette, és pontosan tudatában voltam azoknak a problémáknak, amikkel meg kellett küzdenie. Nagyon nehéz elénekelni ezt a dalt. Még beszélni is nehezemre esik róla..."

Ross Robinson mellett a keverési feladatokat Tobias Lindell (lásd még például Europe) végezte, a masterelésért pedig a többek között Rihanna albumairól ismert Chris Gehringer felelt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.