Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb amerikai aranylemezt söpört be a Five Finger Death Punch

Túllépte az ötszázezres amerikai eladási példányszámot a Five Finger Death Punch 2013-as The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Volume 2 nagylemeze, így Zoltan Bathoryék újabb aranylemezzel gazdagodtak. A zenekar ezáltal összes eddigi sorlemezével elért valamilyen fokozatot a kiemelkedő eladások után az Egyesült Államokban.

0519ffdpb

Már kétszer is örülhetett idén lemezeladási trófeáknak a Five Finger Death Punch: először a 2009-es War Is The Answer kapta meg a platinastátuszt az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségétől (RIAA). Hosszú évek óta ez volt az első metalalbum, amelynek amerikai eladásai túllépték az egymilliós álomhatárt: ilyen bravúrra utoljára 2010-ben volt példa, amikor is a Slipknot két évvel korábbi All Hope Is Gone lemeze platinázódott be. De ha a tágabb értelemben vett rockműfajt nézzük, akkor sem sokkal jobb a helyzet: az utolsó rockalbum, amely platina lett a tengerentúlon, a Nickelback 2011-es Here And Now-ja volt a War Is The Answer előtt, azóta még a legsikeresebb kiadványok is megálltak az arany státusznál. Ezt követően a tavalyi a Got Your Six aranyozódott be a nyáron, most pedig újabb plakettekkel gazdagodtak a banda tagjai, ugyanis átlépte a félmilliós eladást a kétrészes The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell második fejezete is.

Ezáltal a csapatnak nincs olyan soralbuma, amelynek ne lenne valamilyen RIAA-minősítése a tengerentúlon, ezzel pedig Zoliék egy olyan illusztris klubba soroltak be, amelynek olyan tagjai vannak, mint a Metallica, a Slipknot vagy a Disturbed.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 TelekiPál 2016-10-26 10:46
Ennyi! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.