Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új szám Myles Kennedytől: „Mindenképpen más ez a lemez, mint amit eddig csináltam”

Március 9-én jelenik meg a Napalm kiadónál Myles Kennedy első szólóalbuma, a Year Of The Tiger. A már ismert címadó szám után most meghallgatható a lemezről a Haunted By Design is.

alter_bridge_k2014_04

Tizenkét számmal jelenik meg márciusban Myles Kennedy első szólóalbuma, a Year Of The Tiger, amelyet Michael „Elvis" Baskette producerrel rögzített az Alter Bridge és Slash szólócsapatának énekese. A kiadvány Myles szavai szerint majdhogynem konceptlemeznek tekinthető. „Alapvetően egy egységes történetet mesél el az album, nagyjából azt dokumentálja, mi történt az anyámmal, a testvéremmel és velem, amikor gyerekkoromban meghalt az apám", mondta a Metal Waninak. Kennedy 2009 óta dolgozott egy önálló anyagon, amely tokkal-vonóval együtt elkészült, és meg is keverték, ám hét évnyi munka ide vagy oda, Myles idén év elején az első eresztést félretette, és új dalokat írt. „A Year Of The Tiger sokkal inkább blues-alapú, mint az első anyag volt. Annak úgy indultam neki, hogy akusztikusabb irányban akartam maradni vele, de aztán az ember stúdióba vonul, és ott vannak a soksávos megoldások, a ProTools-dolgok és az összes hozzáférhető játékszer, amitől rögtön úgy érzed, hogy határ a csillagos ég. Így aztán az akusztikus alapúnak, pőrének indult számokból valami egészen más fejlődött ki. A Year Of The Tigeren éppen emiatt Elvisszel együtt arra törekedtünk, hogy behatároljuk, hány sávot használhatunk. A lemez javarészét egyenesen szalagra vettük, szóval most tényleg az volt az alapgondolat, hogy a kevesebb több. Akik már hallották, azt mondják, mindenképpen bluesosabb a hangulata, és hangszerelés tekintetében is megpróbáltam elkanyarodni attól a bizonyos falszerű high-gain megszólalástól. Van a dalokban rezonátoros gitár, mandolin, lap steel gitár, sőt, még bendzsó is. Szóval mindenképpen más, mint amit eddig csináltam."

myleskennedy_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Year Of The Tiger
02. The Great Beyond
03. Blind Faith
04. Devil On The Wall
05. Ghost of Shangri La
06. Turning Stones
07. Haunted By Design
08. Mother
09. Nothing But A Name
10. Love Can Only Heal
11. Songbird
12. One Fine Day

Az énekes javarészt maga vette fel a Year Of The Tigert, de első zenekara, a The Mayfield Four dobosa, Zia Uddin például vendégeskedett rajta. A már ismert címadó mellett most a Haunted By Design is meghallgatható. Az énekes októberben Budapesten is fellépett az Alter Bridge-dzsel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Bólogató kutya 2018-01-20 20:57
Jó kis cucc lesz ez is. Alakul azért 2018 a jó irányba.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.