Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új Soundgarden lemez készülhet 15 év után

Elkerülhetetlen, hogy új dalokat írjon a Soundgarden – ezt maga Kim Thayil gitáros nyilatkozta egy torontói rádióállomásnak. A legendás seattle-i grunge banda idén alakult újjá 13 évnyi szünetet követően, és ezekben a hetekben éppen egy Telephantasm című válogatásalbummal ünneplik a második fejezet kezdetét.

„Mikor összejövünk próbálni, teljesen természetes számunkra, hogy jammelünk és új dolgokat találunk ki, hiszen szoros kapcsolatban állunk egymással", nyilatkozta Thayil a torontói CFNY-FM rádiónak. „Zenei és esetenként szövegi ötletek is előjönnek ilyenkor. Senki se vegye bejelentésnek, amit mondok, de elképzelhetetlen lenne számunkra, hogy ne ötleteljünk friss dolgokon, ha négyen együtt zenélni kezdünk. Nagyon úgy fest, hogy a jövőben előbb vagy utóbb a jammelésre kerül majd a hangsúly a próbálás helyett."

Mindez azt jelenthetné, hogy ha minden összejön, akkor jövőre, teljes másfél évtizeddel a csapat hattyúdalát jelentő Down On The Upside után akár egy új Soundgarden lemez is a piacra kerülhet. Arról egyelőre Thayil sem beszélt, milyen típusúak az eddig felmerült ötletek, de minden bizonnyal közelebb állnak a Badmotorfinger, Superunknown típusú klasszikusok vonalához, mint Chris Cornell legutóbbi szólólemezének r'n'b popjához.

A Soundgarden idén augusztusban egy exkluzív tavaszi seattle-i klubbulit követően a chicagói Lollapalooza fesztivál egyik napján koncertezett. Ezek voltak Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron első fellépései a banda 1997-es feloszlását követően. A '90-es évek egyik legfontosabb amerikai rockbandája emellett az ősszel megjelent Telephantasm válogatásalbummal is megünnepelte újjáéledését, az ezen szereplő, még 1991-ben rögzített és eddig kiadatlan Black Rain dallal pedig gyorsan be is gyűjtöttek egy Grammy-jelölést a legjobb hard rock előadás kategóriájában. A Soundgarden legendája tehát ma is él, amit ékesen igazol, hogy a kollekció már megjelenésének hetében majdnem 20 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban.

A banda újjáalakulásához az ilyenkor szokásos esetek 99 százalékával ellentétben nem kellett félretenni évtizedes gyűlölködéseket, nem kellett felülemelkedni sajtóbeli mocskolódásokon, a Soundgarden ugyanis teljes egyetértésben, barátilag fejezte be ténykedését, miután úgy érezték, nincs több mondanivalójuk együtt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.