Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dal a Behemoth őszi lemezéről: „Valódi szónikus tornádó ilyen háborús időkben”

Szeptember 16-án új albummal jelentkezik a Behemoth. A zenekar most bemutatott egy friss szerzeményt az Opvs Contra Natvramról.

0616behemoth

Legutóbb 2018-ban, I Loved You At Your Darkest címmel adott ki nagylemezt a lengyel Behemoth. A folytatás idén szeptemberben érkezik Opvs Contra Natvram címmel, és Joe Barresi producerkedése mellett készítette a zenekar.

behemoth_cA dallista az alábbi:

01. Post-God Nirvana
02. Malaria Vvlgata
03. The Deathless Sun
04. Ov My Herculean Exile
05. Neo-Spartacvs
06. Disinheritance
07. Off To War!
08. Once Upon A Pale Horse
09. Thy Becoming Eternal
10. Versvs Christvs

A már ismert Ov My Herculean Exile után most meghallgatható a lemezről az Off To War! című szerzemény is. „Van a dalban egy gyilkos punkbetét, minden idők egyik legjobb Behemoth-szólója, és a végén egy csinos kis extrémmetálos csavar is. Valódi szónikus tornádó ilyen háborús időkben" – mondja a számról Adam Darski, azaz Nergal.

A Behemoth 2022. október 26-án Budapesten koncertezik az Arch Enemy és a Carcass társaságában. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Shultz 2022-06-16 12:55
Egyetértek az előttem szólóval, annyi eltéréssel, hogy szerintem a zene nem is igazán "gyenge", inkább csak érzelemmentes. És igen, az előző album címe is már fura volt, de nekem a második fele teljes mértékben lecsó volt.
Én értem, hogy egy borbályhálózatt al, meg borászattal és hasonlókkal a háttérben kicsit jobban ki kell domborítani ezt a sátánista karaktert, különben ez is csak egy biznisznek hat, de valahogy mégis hiteltelennek érzem már. Lehet, hogy Nergal komolyanvehetős égének sokat ártott az instagram. Lehet, hogy tényleg a Behemoth motorja kezd megfáradni, dacára annak, hogy az Off to War nekem jobban tetszik, mint a Darkest utolsó fele cakk-pakk, de így sem ér fel a Satanist szintjére.
Amúgy érdekes, hogy vannak zenekarok, akiknek jót tett a Covid időszak. Pl a Volbeat, erősebben tért vissza, mint valaha (legalábbis lemez szintjén). A Behemothnál mintha ez éppen fordítva alakult volna. Ez is megérne egy elemzést, hogy mi lehet ennek az oka...
Idézet
 
 
#1 Edward_Richtofen 2022-06-16 09:23
Hát nem tudom. Kettős nekem nagyon amit az elmúlt években csinálnak. Jó, hogy tök organikusan szólnak, minden hangszernek helye és szerepe van a mixben, az is jó, hogy szólókat is el-eleresztenek. De nagyon hiányzik vmi a Satanistről, azok pedig a jó dalok. Mellettem az előző lemez is eléggé elment már, fantáziátlannak , izzadságszagúna k éreztem elég nagy részét.

Bírom Nergalt minden pózőrsége és nárcizmusa ellenére, de amíg eddig ezt kompenzálta kurva erős és frissnek ható dalokkal, most kicsit kezd önmaga paródiájába átfordulni. Gyengébb zene, de a blaszfémia szekerének teljes túltolása. Mi a picsa ez a borító is már?? A Satanist tök ízlésesen hordozta az üzenetet amit át akar adni a költő.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.