Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy érzem, dalszerzési szempontból mindkét lemezen felülmúltuk önmagunkat”

0718sixxamMár csak pár apróságot kell feljátszani a Sixx: A.M. jövőre várható kettős lemezére. Nikki Sixx szerint a zenekar történetének eddigi legjobb munkái készültek most el.

A tavalyi Modern Vintage lemez kapcsán lejátszott idei, rendkívül sikeres, szinte végig teltházas amerikai körút fordulópontot jelentett a Sixx: A.M. pályáján, ráadásul év végén a Mötley Crüe is leáll, és már DJ Ashbának sincsenek kötelezettségei a Guns N’ Rosesban, így a zenekar még magasabb fokozatba kapcsol 2016-ban. Ennek legnyilvánvalóbb jele az a két összefüggő album lesz, amelyek anyagán már a legutolsó simításokat végzik. „Ma befejeztem a basszustémáim feljátszását mindkét Sixx: A.M.-lemezre”, írta Nikki a Facebookon. „A turnédátumokon és a megjelenéseken most is agyalunk. DJ Ashbának van még hátra néhány szólója és gitársávja, és James Michaelnek is be kell fejeznie még az énektémákat, utána pedig jöhet a keverés! Úgy érzem, dalszerzési szempontból mindkét lemezen felülmúltuk önmagunkat. De a döntést persze a rajongóknak kell meghozniuk.”

Mint korábban már kiderült, a zenekar összesen legalább harminc dalt hozna ki a két albumon, amelyek tematikailag és hangzásukat tekintve egyaránt összekapcsolódnak. Mindkettő 2016-ban, de nem egyszerre fog megjelenni, és mindezt összekötik egy huszonnégy hónapos, világ körüli turnéval is. Az albumok emellett valószínűleg súlyosabbak lesznek zeneileg, mint a popos jellege miatt igen sokat bírált Modern Vintage.

A Mötley Crüe búcsúturnéjának müncheni és stockholmi állomásairól itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.