Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy éreztem: Malcolm nem örülne, ha össze-vissza ragasztgatnám a gitártémáit”

November 13-án jelenik meg az AC/DC új, Power Up című albuma. Angus Young több részletet is elárult a napokban a lemezről.

0930acdc

Angus Young is megerősítette: az előzetes pletykákkal ellentétben a 2010-es évek első felében demenciája miatt visszavonult, majd 2017-ben elhunyt Malcolm Young gitárjátéka nem hallható az AC/DC jövő hónapban esedékes új nagylemezén. Ugyanakkor mind a tizenkét dalban társszerzőként tüntetik fel. „Sokan kérdezik, hogy Malcolm tényleg játszik-e a dalokban, vagy hogy itt-ott esetleg az ő hangszere hallható-e”, mondta a spanyol RockFM rádiónak Angus. „De úgy döntöttem, nem használok fel tőle semmit, mert úgy éreztem: Malcolm nem örülne, ha össze-vissza ragasztgatnám a gitártémáit. Az évek során lejegyeztünk egy sor ötletet. Némelyik cseppet nyers volt, ezeket kicsit lecsiszoltam. Más esetekben Malcolm felvett egy részletet, csak valami apróságot, a következő verzét pedig már én nyomtam fel.”

Angus az ausztrál Triple M rádiónak úgy fogalmazott: egyáltalán nem volt nehéz ismét visszacsábítania a fedélzetre Brian Johnson énekest, Cliff Williams basszert és Phil Rudd dobost. „Brian folyamatosan tájékoztatott minket a halláskárosodásával kapcsolatos fejleményekről. Amerikai hallásspecialistákkal dolgozott a megoldáson, és mindig beszámolt róla, mennyire nagyszerűen alakulnak az eredmények. Boldog volt, hogy beválnak ezek az új technológiai megoldások, szóval lelkes volt, nem kellett kétszer kérdeznem, meg akarja-e csinálni a lemezt. Clifftől pedig a legutóbbi turné végén érdeklődtem, megkeressem-e, ha belefogok valamibe. Igennel felelt. Abban maradtunk: majd ha eljön az idő, eldönti, részt akar-e venni a dolgokban vagy sem, én nem fogok rá nyomást gyakorolni emiatt. Aztán megkerestük, és egyből benne volt. Phillel párszor szintén beszéltem és találkoztam. Remek formában volt, szintén készen állt. És persze ott van az unokatesóm, Stevie is, aki Mal posztján áll. Mindenki lelkesen csatlakozott. Szóval nagyon könnyű volt összehozni mindent.”

acdc_cA dallista az alábbi:

01. Realize
02. Rejection
03. Shot In The Dark
04. Through The Mists Of Time
05. Kick You When You're Down
06. Witch's Spell
07. Demon Fire
08. Wild Reputation
09. No Man's Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

A Shot In The Dark klipje már ismert. A turnétervekről egyelőre természetesen semmit sem tudni: a csapat szeretne koncertezni, távolságtartást alkalmazó bulikban azonban nem gondolkodnak. Az AC/DC legutóbbi nagylemeze a 2014-es Rock Or Bust volt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.