Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Úgy 90 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy konceptalbum készül”

Még idén be szeretné fejezni új nagylemezét a Shinedown. A zenekar következő produkciója a mostani állás szerint 2018 tavaszán kerülhet a boltokba, az első single pedig januárban érkezik.

0807shinedown

Utoljára két éve, Threat To Survival címmel jelentetett meg új albumot az amerikai Shinedown, de mint azt Brent Smith énekes és Eric Bass basszer egy friss interjúban elárulta, nem akarják túlságosan elnyújtani az időt a folytatásig. A zenekar január közepén kezdte el a hatodik Shinedown-lemez munkálatait, és kisebb-nagyobb megszakításokkal az aktuális koncertek idején is dolgoztak a dalokon egy Los Angeles-i stúdióban. „Ez az első alkalom, hogy egyszerre próbálunk meg írni, turnézni és felvételeket is készíteni”, mondta a 97.7 WQLZ rádiónak Bass. „Eddig összesen tizenhét dalt írtunk, ezek közül néhány már olyan állapotban van, hogy szinte biztosan megy a végleges albumra. Ezeket fel is fogjuk venni, miközben továbbiakat írunk. Idáig kimondottan érdekesnek bizonyult ez a munkamódszer.”

„Jelenleg úgy 90 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy konceptalbum készül”, tette hozzá a frontember. „Ez egy elég komoly vállalás, de szerintem készen állunk rá. Sosem csináltunk még korábban ilyesmit, de én szeretem azokat az anyagokat, amelyek ilyen utazásra viszik a közönséget. Az eddigi albumainknak is volt egyfajta hullámvasút-jellege, de most kicsit még intenzívebb lesz az élmény. Több témát érintünk, van egy építkező történetvonal, tényleges karakterekkel. Így kellően kreatívak tudunk lenni.”

Bass ezúttal a produceri munkálatokat is magára vállalta, ami mindenképpen újdonság, hiszen dalokat már eddig is jegyzett ebben a minőségében a bandánál, teljes anyagot azonban még nem.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.