Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Turnézni nehéz, és amikor a tested a hangszered, tényleg nagyon vigyáznod kell rá”

0426ieTöretlen az Iced Earth lendülete: noha a régóta náluk doboló Brent Smedley helyére nemrég Raphael Saini került, a zenekar egy percre sem lassított, és gőzerővel dolgoznak az ősszel megjelenő Plagues Of Babylon anyagon. Jon Schafferék februárban Budapesten is fellépnek.

„Írjuk az új albumot, és mivel a nyáron akad pár fesztiválfellépésünk Európában, a koncertek között rögzítjük a zenét”, mondta Schaffer a Metal Assaultnak. „A világ körüli turnénk januárban kezdődik, az európai szakaszt már be is jelentettük, szóval nem veszünk ki szabadidőt, haver. Felvesszük a lemezt, és ismét útra kelünk. Nagyszerű lesz.”

Schaffer az interjúban megragadta az alkalmat arra is, hogy méltassa egy kicsit Stu Block énekest, akinek a Plagues Of Babylon már a második anyaga lesz az Iced Earth élén. „Nem csak ő nem turnézott korábban ilyen intenzitással, hanem maga az Iced Earth sem. Ráadásul mi általában főzenekarként lépünk fel, ellentétben az Into Eternityvel, hiszen ők mindig nyitószámként turnézak. Akármikor indultunk korábban koncertezni akár csak egy hónapra is, az énekeseknek egy idő után elkerülhetetlenül problémái támadtak, ha elkapnak valami megfázást vagy ilyesmit. Turnézni nehéz, és amikor a tested a hangszered, tényleg nagyon vigyáznod kell rá. Egy turnébuszon élünk, és ha a stáb is veled lakik, akik szintén könnyen megbetegszenek, hiszen végig ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Ilyenkor az a vége, hogy a csapat is beteg lesz, ami normális. Éppen ezért nyűgözött le, hogy Stu a turné nagyrészén megúszta ezt. A kitartásán is meglepődtem, hiszen az Into Eternitynél harminc, legfeljebb negyven perceket töltött a színpadon, és ahhoz képest nagyon más hosszú programmal turnézni. Igazi úti harcos. Imádja, ezért él, és remekül végzi a dolgát.”

Stu Blockkal és a 2011-es Dystopia lemezzel új fordulatszámra kapcsolt az Iced Earth, hiszen az album megjelenése óta több koncertet adtak, mint a megelőző tíz évben összesen. A banda legutóbb tavalyelőtt november végén lépett fel Budapesten, és a 2014. február 5-én esedékes újabb magyar buli is kihagyhatatlan. A koncert helyszíne a Club 202 lesz, a nyitózenekarok neve egyelőre még nem ismert, de innen minden aktuális újdonságról értesülni lehet majd.

 

Hozzászólások 

 
#1 BSND 2013-07-07 10:26
Én azt olvastam egy friss interjúban, hogy januárra vagy februárra tolódik a megjelenése az új albumnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.