Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tudjuk, hogy nagyon megosztó zenekar vagyunk”

A Five Finger Death Punch a világ egyik legnépszerűbb metálzenekara, ám Zoltan Bathory csapatának rengeteg ellendrukkere is van. A gitáros egy friss interjúban most elárulta: néha szándékosan provokálják az embereket.

ffdp_k2020_04

Nemrég végre Budapesten is fellépett a Five Finger Death Punch, akiknek új, F8 című lemeze ismét hatalmas siker. Azonban közhelyszámba megy, hogy a magyar Zoltan Bathory által alapított csapat korántsem mindenki kedvence, elég komoly ellentáborral is rendelkeznek. „Tudjuk, hogy nagyon megosztó zenekar vagyunk”, mondta a témáról Zoli a Kerrang!-nek. „A rajongóink fanatikusok, imádnak bennünket, rengetegen viszont ki nem állhatják a bandát. Viszont még akik utálnak, azok sem szoktak minket másokhoz hasonlítgatni. Megvan a saját stílusunk. Ezen túlmenően Ivan szövegei mindig jelentőségteljesek, legyen szó személyes, politikai vagy társadalmi témáról. Nem a történelemről vagy a viking harcosokról énekelünk. Ezek a szövegek társadalmi kommentárként is felfoghatók: reményről, tragédiákról szólnak, illetve minden olyasmiről, amin keresztülmegyünk az életben.”

Zoli elismerte: a Five Finger Death Punch néha direkt provokálja a közönséget. „Szeretünk bosszantani másokat. Amikor mindenki az utcán tiltakozott A háború nem válasz! feliratú transzparensekkel, mi kihoztuk a War Is The Answer lemezt. Amikor beindult az Occupy Wall Street mozgalom, és erősödésnek indult Amerikában a szocializmus, mi megjelentettük az American Capitalistet. Ez mind szándékos.”

A beszélgetés során szóba került a zenekar stílusa is, mondván, az FFDP-re sokan tipikus amerikai metálként tekintenek. „Igazából sosem tudom, mit jelent, ha valamire rásütik, hogy tipikus amerikai zene”, mondta a felvetésre Zoli. „Arra utal, ahogy játszunk? A kinézetünkre? A mondanivalónkra? Netán arra, hogy először Amerikában robbantunk be, és a pályánk kezdeti szakaszában elsősorban ott turnéztunk? Ha zeneileg megnézed a legtöbb európai metálzenekart, a háttérben rejlik valamiféle komolyzenei hatás: a harmóniákon, a dallamokon, ezek összhatásán van a hangsúly. Az amerikai zene sokkal inkább a folkban, a rhythm’n’bluesban gyökerezik, a groove, a lüktetés, az érzés áll a fókuszban. Szerintem a mi zenekarunk ebből a szempontból nemzetközinek tekinthető.”

 

Hozzászólások 

 
#8 Richter László 2020-04-02 08:43
:))))))))))
Idézet
 
 
#7 Carrast 2020-04-02 07:03
öt fing halál puncs
Idézet
 
 
#6 aldila 2020-04-01 22:52
Semennyire sem érdekel már se a figura, se a banda, se a zene.
Idézet
 
 
#5 Mr. Hyde 2020-04-01 22:16
Politikai vonatkozásban lényegében az amerikai alsó osztályokat és a leszakadó középréteget provokálják. Nagy hőstett.
Dick Cheney és Donald Trump kedvenc együttese.

"Aki nem FFDP-s, az annyit is ér."
Idézet
 
 
#4 Igor Igorovics 2020-04-01 13:03
Máté Tóth: Jó nekem is beugrott ez a dal, de azért van nekik másfajta daluk is. Pl. a Wrong Side of Heaven daluknak elég erős a mondanivalója meg a videója is. Aztán nekem például az is szimpi, hogy van pénzük és ezt fel is vállalják. Nem az van, hogy dúsgazdag arcként előadják, csóró, szakadt rockert. Persze, ha valaki így érzi jól magát vagy ez az imidzse, akkor , jó, legyen ez, de én személy szerint elég unalmasnak tartom ezt a csóró rocker szerepet egy olyan előadótól, aki nem az.
Idézet
 
 
#3 Balázs Fehér 2020-04-01 11:22
Nemcsak hogy megosztóak, még s*arok is. :}
Idézet
 
 
#2 Tulus 2020-04-01 09:03
Nagyon megosztó zenekar? Hát.... én más kifejezést használok rájuk.
Idézet
 
 
#1 Máté Tóth 2020-04-01 08:32
"Ezen túlmenően Ivan szövegei mindig jelentőségtelje sek, legyen szó személyes, politikai vagy társadalmi témáról. Ezek a szövegek társadalmi kommentárként is felfoghatók: reményről, tragédiákról szólnak, illetve minden olyasmiről, amin keresztülmegyün k az életben.”

"You're a fake motherfucker, I hate you, motherfucker
I'll break you, motherfucker, you're mine
You're a joke, motherfucker, you gloat but you're a sucker
Such a fuckin' waste of my time"
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.