Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tudjuk, hogy a rajongók a klasszikus hangzást akarják"

Habár Don Dokkennek tavaszi torokoperációját követően még azt tanácsolták az orvosai, hogy legalább egy évig ne énekeljen, a Dokken új nagylemeze már nagyban készül, és ha minden jól megy, tavasszal meg is jelenik. A zenekar súlyos, de klasszikus vonalon mozgó anyagot ígér.

Akárcsak a 2007-es Lightning Strikes Again, a Frontiers gondozásában jelenik meg a Dokken új nagylemeze valamikor jövő tavasszal, de a szerződés immáron az egész világra kiterjed. „Mindössze nyolc hét alatt tíz nótát írtunk”, mondja a formálódó albumról Don Dokken énekes. „Általában legalább egy évbe telik, míg összeáll egy lemez, így nem tudom, miért jött most ki belőlünk ilyen gyorsan ez az anyag. Az eddig született nóták tempósak és súlyosak, de természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a rajongóinknak fontos a klasszikus Dokken hangzás, így az új zene is ilyen irányú.”

A klasszikus kaliforniai melodikus metalosok esetében tavasszal közel két évnyi lebegtetés és huzavona után dőlt el véglegesen, hogy George Lynch gitáros és Jeff Pilson basszusgitáros a közeljövőben biztosan nem tér vissza Dokkenhez és Mick Brown doboshoz. A banda aktuális felállásában így Jon Levin gitáros és Sean McNabb basszer a két alaparc társai. Utóbbi a Quiet Riotban, a House Of Lordsban, a Great White-ban és a Rough Cuttban egyaránt bizonyított már az elmúlt negyed évszázad folyamán. A Dokken a jelenlegi ábra szerint február végéig befejezi a felvételeket, ami a tavasz folyamán meg is jelenhet, és júniustól turnéra indulnak majd. Európában ez elsősorban fesztiválozást jelent, az Egyesült Államokban pedig egy közelebbről meg nem határozott többzenekaros turnéba csatlakoznának majd be.

A Dokken utoljára 2007-ben játszott Magyarországon.

 

Hozzászólások 

 
#1 Gérnyi Tamás 2012-02-09 15:16
Nem hiányzik ide Lynch, Levin maximálisan helyettesíti.
Ha a lemez megüti a Lightning Strikes Again szintjét akkor semmi okunk sem lesz panaszkodni. :)))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.