Shock!

december 05.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tudatosan törekedtünk arra, hogy a dallamos részek még dallamosabbak, a keményebb részek viszont még keményebbek legyenek”

Új dallal jelentkezett a Pennhurst. A zenekar nemsokára ráfordul a második nagylemez munkálataira.

1003pennhurst

2021 októberében jelent meg a Pennhurst bemutatkozó nagylemeze, a zenekar viszont nem ült a babérjain, igyekeztek minél több helyen élőben is bemutatni az Őrizetlenül album dalait, melyek mindegyikéhez idővel egy-egy szöveges videó is készült. Egy év sem telt el, és most egy vadonatúj, Szörnyszülött című szerzeménnyel jelentkeznek, amihez animált szöveges videó is készült, ami Szőr Olivér munkája. „A Szörnyszülött kedvcsináló a majdani második nagylemezünkhöz – mondja Horváth Imre gitáros. – Szerettük volna megmutatni, hogy hol tartunk most, hogyan szól a zenekar, technikailag mennyit fejlődtünk az elmúlt időszakban. Tudatosan törekedtünk arra, hogy a dallamos részek még dallamosabbak, a keményebb részek viszont még keményebbek legyenek. Tehát nagyobb kontrasztot próbáltunk teremteni a durva és a dallamos zenei világ között. A gitárokat G-re hangoltuk, és most sikerült a komplett dalnak olyan soundot varázsolni, amire vágytunk. Ez köszönhető Siminek ( Simon István hangmérnök No Silence Stúdió), aki minden szempontból fantasztikus munkát végzett."

A zenekar úgy érzi, pozitívnak bizonyult a debüt fogadtatása. „Elég sok koncerten adtuk elő az Őrizetlenül dalait, és mindenhol jó fogadtatásban részesültünk, a lemezbemutató bulink az Analog Music Hallban pedig kiemelkedően jól sikerült. Azt vesszük észre, hogy az emberek éneklik a számainkat, pozitív visszajelzéseket kapunk az online felületeken is... Szóval várakozáson felül teljesített a dolog. Mindig is úgy gondoltam erre az első albumra, hogy ez egy belépő. Manapság nem nehéz egy lemezt csinálni, attól egy zenekar még nem lesz hatalmas, szinte bárki letehet az asztalra egyet. Onnantól lesz komolyabb a történet, ha stabil gépezetként tud működni a banda a továbbiakban. Mi is ezen vagyunk, igyekszünk, hogy folyamatosan aktívak legyünk a közösségi médiában, új klipekkel jelentkezzünk – karácsonyra tervezzük a következő single megjelenését –, jövőre pedig a második lemezünket is szeretnénk majd kiadni."

A Pennhurst októbertől újra útra kel, a tervek szerint a Down For Whatever társaságában lépnek majd fel több ízben is. Pontos infók – koncertdátumok és helyszínek – hamarosan a zenekar FB-oldalán.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Csumpóka 2022-10-05 12:13
„Tudatosan törekedtünk arra, hogy a dallamos részek még dallamosabbak, a keményebb részek viszont még keményebbek legyenek” muhhahah...ezek szerint ezekhez a senkikhez még nem jutott el, hogy ez a szöveg már évek óta szánalmas röhej XD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.