Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Trióban folytatja tovább a Riverside

Október 21-én speciális instrumentális gyűjteménnyel jelentkezik a lengyel Riverside, akiket az év elején hatalmas csapás ért Piotr Grudziński halálával. A csapat most bejelentette: nem adják fel, és folytatják.

0925rs

„Úgy döntöttünk, nem keresünk új gitárost", áll Mariusz Duda, Piotr Kozieradzki és Michał Łapaj közleményében. „Ez a zenekar kvartettként indult, és trió lett belőle. Ebben a felállásban készítjük el az új stúdióalbumunkat is. Mind a stúdióban, mind élőben – már ha egyáltalán visszatérunk a turnézáshoz – session-gitárosokkal játszunk majd, olyanokkal, akik a barátaink, akiket ismerünk és szeretünk. De a Riverside felállása a jövőben úgy fest, majd mint ezen a fotón látható. Igen, tudjuk, hogy ez innentől fogva már nem ugyanaz a zenekar, és azzal is tisztában vagyunk, hogy sokatok számára a Riverside története itt, ebben az évben befejeződik, és talán az Eye Of The Soundscape lesz az utolsó lemezünk, amit megvásároltok. Tudjuk, hogy néhányatok nem tudja elképzelni ezt a zenekart Piotr Grudziński karakteres gitárjátéka nélkül, és számotokra megszűnik a Riverside. De a történetünk még nem ért véget. Megfogyva, megsebezve, új tapasztalatok tömegével, de úgy döntöttünk: folytatjuk. Számtalan csapat történetét ismerjük, akik túlélték és sikeresek maradtak, akármi is történt, és mi szeretnénk élő bizonyítékul szolgálni arra, hogy a feladás nem opció. Ezzel talán másokat is isnpirálhatunk. Ameddig tudjuk, a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk majd. Grudzień is itt lesz velünk, sosem fogjuk elfelejteni. Az életünk része. De azért, hogy az emléke fennmaradjon, folytatnunk kell. És folytatni is akarjuk."

A zenekar jövőre nekifog egy új albumnak, amely a körülmények következtében valószínűleg súlyosabb és intenzívebb lesz a legutóbbi néhány Riverside-albumnál. Első koncertjüket valószínűleg februárban, Piotr halálának évfordulóján adják majd. A most az InsideOutnál megjelenő Eye Of The Soundscape-re olyan instrumentális dalok kerülnek fel, amelyeket a csapat bónuszként csepegtetett el a Shrine Of New Generation Slaves és a Love, Fear And The Time Machine albumok különböző kiadásain, de lesznek rajta ritkaságok is, illetve négy új téma is helyet kap rajta (Where The River Flows, Shine, Sleepwalkers, Eye Of The Soundscape).

riverside_cA dallista így fest:

CD1
01. Where The River Flows
02. Shine
03. Rapid Eye Movement (2016 Mix)
04. Night Session - Part One
05. Night Session - Part Two

CD2
01. Sleepwalkers
02. Rainbow Trip (2016 Mix)
03. Heavenland
04. Return
05. Aether
06. Machines
07. Promise
08. Eye Of The Soundscape

A gyűjtemény a Riverside ambientesebb, elektronikusabb, elszállósabb oldalát mutatja majd. A kiadó továbbra is az InsideOut.

 

Hozzászólások 

 
+20 #2 Blaze 2016-09-25 19:25
Én meg betiltaNÁK minden olyan kommentelőt, aki nem üti meg a minimális értelmi szintet.

Sok-sok erőt és kitartást kívánok nekik a továbbiakban, kíváncsi leszek merre vezet az útjuk.
Idézet
 
 
-19 #1 bélféregtámadás 2016-09-25 19:16
Nagy úr a dollár a barátunknál is fontosab mi????? be tiltanák minden eggyüttest ahol meg hal valaki s mennek mégis továb mert kell a della!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.