Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Továbbra is brutálisan fogynak a Guns N’ Roses, a Linkin Park és a My Chemical Romance lemezei

0329axlslashKomoly eladásoknak örülhet a tengerentúlon a Guns N’ Roses, továbbra is tolja a Linkin Park eladásait Chester Bennington tragédiája, a My Chemical Romance pedig még évek óta inaktívan is kelendő.

December végén átlépte az Egyesült Államokban a hatmilliós eladási példányszámot a Guns N’ Roses Greatest Hits válogatása, amelynek eladásait nyilvánvalóan minden idők egyik legsikeresebb turnéja is jól pörgeti, de attól függetlenül is folyamatosan fogyott 2004-es kiadása óta. A kollekció idén nyáron lépte át a négyszáz hetes Billboard-listás időhatárt, és ugyan nem megszakítás nélkül szerepelt ennyit a 200-as listán, de mindez akkor is nagyon komoly eredmény, hiszen vele együtt mindössze hét könnyűzenei kiadvány létezik, amely ennyire sok ideig tartozott a legkelendőbb albumok sorába az Egyesült Államokban. A dolog annak fényében különösen pikáns, hogy a szóban forgó válogatás megjelentetését az akkor még kibékíthetetlenül rossz viszonyt ápoló W. Axl Rose, Slash és Duff McKagan perrel akarta megakadályozni, mivel a Geffen kiadó őket teljesen kihagyva állította össze azt – jelentős mértékben egyébként azért, mert az Axl-féle Guns végül 2008-ban kiadott Chinese Democracy albuma akkor már évek óta késett, és valahogy köztudatban akarták tartani a nevet. Az anyag eleinte korrekt, de nem túl kiugró sikernek tűnt, a Billboard-lista harmadik helyén kezdett, de aztán folyamatosan fogyott a boltokból, mára pedig több mint 11 millió talált gazdára belőle világszerte.

Decemberben elérte a platinafokozatot az Államokban a Linkin Park magukhoz képest igen gitárcentrikusra vett, 2014-es albuma, a The Hunting Party is, amely a maga idejében nem lett akkora siker, mint a banda korábbi lemezei. Mindebben ugyanakkor nincs semmi meglepő, hiszen Chester Bennington júliusi halálát követően a zenekar eladásai hatalmasat ugrottak. A 2013 óta inaktív My Chemical Romance pedig a jelek szerint mindenféle tragédia, aktivitás vagy egyéb fejlemény nélkül is odasorolt a klasszikus rockbandák közé, amelyekre mindig van igény: 2006-os The Black Parade lemezük szintén decemberben lépte át a tengerentúlon a hárommilliós eladást.

Az Egyesült Államokban a platinafokozatot továbbra is egymillió, az aranyat pedig ötszázezer eladott példány után ítélik oda. Mindebbe ma már természetesen nem kizárólag a fizikai eladások és nem is csak a digitális letöltések számítanak bele, hanem egy speciális átszámítás révén az audio- és videóstreamek is.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Jézus 2018-01-08 13:29
Ezt a Chemical Romance-t amúgy hallgatja bárki 14 éves világfájdalmas, lázadni próbáló kislányokon kívül? Fejből egyetlen daluk sem jutott eszembe, youtube-on meghallgattam három híresebb dalukat, amit ajánlott a yt, de ezek után is ugyanannyira emlékszem belőlük, mint előtte.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.