Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Totálisan megértem, miért hoznak ki a zenekarok annyi különböző formátumot”

1022poulsenKevés zenekart tudunk említeni az elmúlt évekből, amely akkora karriert futott volna be olyan gyorsan, mint a dán Volbeat, de Michael Poulsen szerint a csapat a lemezeladásokból még így sem keres semmit. Az énekes/gitáros éppen ezért védelmébe vette azon zenekarokat, amelyek ilyen-olyan speciális kiadásokkal igyekeznek rávenni a rajongókat az eredeti hanghordozók megvásárlására.

„Egy csomó ember egyszerűen nem érti, mit próbálnak csinálni a zenészek”, magyarázta Poulsen a Classic Rocknak. „Mert hát ugye legyünk őszinték, a lemezeladásból már nem lehet ételt varázsolni az asztalra, csak a turnézásból. De néhány rajongó azt hiszi, hogy a zenekarok azért adják ki ugyanazt a CD-t mondjuk néhány koncertbónusszal, mert így majd jót kaszálnak. Ez nincs így: nem tudsz ma már annyi lemezt eladni, hogy abból pénzt keress. Sokkal inkább arról van szó, hogy adj valami különlegeset adni a rajongóknak, meg persze arról is, hogy valamennyire feljebb tornázd az eladásaidat, és valamennyit visszanyerj a letöltésekkel szemben.”

A Volbeat frontembere saját bevallása szerint nem hisz a letöltögetésekben. „A letöltésben nincs semmi lélek, semmi szellemiség. Én személy szerint semmit sem szoktam letölteni. Élvezem a vadászatot arra a lemezre, amit meg akarok venni, de ugyanez áll a filmekre is. Manapság egyetlen zenész sem keres sokat a lemezeladásokból, a pénz az élő fellépésekből jön be. A rajongóknak ezt kell megérteniük: a díszkiadásokkal nem könnyű pénzt akarunk szerezni, hanem megpróbáljuk ismét beterelni az embereket a lemezboltokba ahelyett, hogy csak otthon ülnek, és mindent a neten keresztül szereznek be. Ez ugyanis megöli a zeneipart. Én már totálisan megértem, miért hoznak ki a zenekarok annyi különböző formátumot, és nagyon jó ötletnek is tartom.”

Mindez azért tanulságos, mert a Volbeat elég komoly listás helyezéseket ért el az utóbbi években, konkrétan olyannyira, hogy kevesen büszkélkedhetnek ezen a téren hozzájuk fogható eredményekkel. Az idei Outlaw Gentlemen & Shady Ladies lemez Németországban, Dániában, illetve Kanadában, Norvégiában és Ausztriában a listák élén kezdett, második lett Finnországban, negyedik Hollandiában és Svédországban, és az Egyesült Államokban is bejutott a Top 10-be, egyenesen a kilencedik helyre. Elődje, a 2010-es Beyond Hell / Above Heaven az Egyesült Államokban 230 ezer példány körül jár, de Németországban is több mint 100 ezer talált belőle gazdára.

 

Hozzászólások 

 
+2 #9 Flagellator1974 2013-10-23 08:41
pumpi! Adtam neked egy pluszt, de nem a rinyálásod miatt, hanem mert igazad van. A volbeat-es faszi nem arról beszélt, hogy a letöltések miatt nem lehet megélni a zenélésből (kivéve a legnagyobbakat) , hanem hogy nem folyik be annyi pénz a cd-, dvd-, bakelit-, kazieladásokból mint a letöltések előtt. A "rinyálás" meg sztem jogos, de nem azért, mert "megöli a kurva zeneipart", hanem mert a letöltés=lopás... Meg ugye a zeneipar részei azok az emberkék is, akik a feszti- feszti- fesztiválokat szervezik, ródolnak, hogy ott verjük a pöcsünket a koncerteken a Sodom-ra, pl.
A másik szimpi dolog a Hanneman-os póló a volbeat-es faszin.
Idézet
 
 
#8 pumpika666 2013-10-23 01:09
Idézet - zombee:
Pedig igaza van. Turnézás, lemezkészítés mellett nehéz úgy rendes munkát fenntartani, hogy ne rúgjanak ki, mert sosem vagy ott, és esetleg még családra, barátokra, úgy egyáltalán magánéletre is legyen idő.
Gondolom, egyikőtök sem vesz ma már lemezeket.
Én személy szerint egyetlen forintot sem sajnálok, amit olyan lemezre, koncertre, filmre költöttem, ami nekem örömet okoz

én veszek és pont ezért háborítanak fel az ilyen rajongószivató bizniszek, mert a maradék kevés emberrel is kiqrnak, aki még vesz lemezeket
nem szokásom hőbörögni a minuszolás miatt, de kíváncsi lennék rá, hogy a lenti hozzászólásom kit dühített fel, hogy leminuszolta
Idézet
 
 
+3 #7 zombee 2013-10-23 00:28
Pedig igaza van. Turnézás, lemezkészítés mellett nehéz úgy rendes munkát fenntartani, hogy ne rúgjanak ki, mert sosem vagy ott, és esetleg még családra, barátokra, úgy egyáltalán magánéletre is legyen idő.
Gondolom, egyikőtök sem vesz ma már lemezeket.
Én személy szerint egyetlen forintot sem sajnálok, amit olyan lemezre, koncertre, filmre költöttem, ami nekem örömet okoz
Idézet
 
 
#6 asdasd 2013-10-22 23:05
Mintha itt nem sírna mindenki éjjel-nappal.
Idézet
 
 
#5 emberfia 2013-10-22 21:43
Én is nagyon unom már ezt a rinyálást a letöltések miatt. "megöli a zeneipart"... aha... soha ennyi fesztivál nem volt mint manapság (ez gondolom nem csak kis hazánkra érvényes). A zeneipar csak átalakul, ennyi. És gondolom, amíg a mamutkiadók nem találnak új üzleti modellt, addig a zenészeknek előírnak havi X mennyiségű kötelező sírás-rívást.
Idézet
 
 
+3 #4 pumpika666 2013-10-22 20:45
ok, adják ki 8-féle verzióban az új lemezt, de ne új saját nótákkal bónuszoljanak, hanem feldolgozásokka l, live-cuccokkal, újrafelvett nótákkal. amikor azt látom, hogy az új running wild-on is 2 új saját nóta a bónusz a drágább verzsönön, akkor felmegy az agyvizem
Idézet
 
 
+3 #3 Igor Igorovics 2013-10-22 16:00
Az ilyen sajnáltatós szövegektől kiráz a hideg... Mert ha mondjuk Blind Gergő mondja ezt, vagy Érsi az Insaneből, azt mondom OK. De egy ilyen arc, aki platina meg aranylemezek sokaságával rendelkezik észak és nyugat-európai országokból, az ne mondjon már ilyeneket. Ráadásul egy olyan országból származik, ahol még minimálbérből is simán meg lehet élni. Na, ő ebben az országban szupersztár. Jó, nyilván képletesen értette ezt a kajás kijelentést, de ez akkor is túlzás.
Idézet
 
 
+7 #2 Neondreamer 2013-10-22 10:56
Na ez már túlzás...
Nem hiszem hogy a napi tescos párizsi-vizeszsömle-oké kakaós ital nem jön ki ~400 ezer lemezből
Idézet
 
 
+8 #1 QRman 2013-10-22 10:28
Nekem nagyon hiányoznak a lemezboltok, ahol lehetett túrni, meg nézelődni, ma már gyakorlatilag csak a CD Pince van. Régen külföldön is rögtön a Virgin Megastore-okat kerestem, és az első 15 percben csak tátottam a szám...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.