Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Torokrákkal kezelik Eddie Van Halent

Lapértesülések szerint évek óta németországi kezeléseken vesz részt Eddie Van Halen, miután torokrákkal diagnosztizálták. A zenész állapota jelenleg alighanem stabilnak tekinthető, de pontos részleteket nem tudni.

1014evh

Először David Lee Roth, a Van Halen frontembere, majd nemrég Eddie Van Halen egyik legjobb barátja, Steve Lukather is arra utalt különböző interjúkban, hogy oka van a zenekar tétlenségének. Noha egyikük sem konkretizálta, mire is gondol, szavaikból egyértelműen ki lehetett következtetni: a 64 éves gitáros alighanem egészségügyi problémákkal küzd. Most az általában jólértesült amerikai bulvárportál, a TMZ lehozta: Eddie-t évek óta kezelik egy torokrákos megbetegedés miatt. Értesüléseik szerint a gitáros nagyjából öt éve ingázik az Egyesült Államok és Németország között, ahol többek között sugárkezeléseken is átesett. Állapota jelenleg a felszínen kielégítőnek tűnik, a betegséget pedig ellenőrzés alatt tartják az orvosok.

Eddie-nél 2000-ben már diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, akkor a nyelvével, amelynek egy részét el is kellett távolítani, de 2002-ben gyógyultnak nyilvánították. Mint azután több interjúban is beszélt róla, a betegséget alighanem az okozta, hogy évtizedeken át fémpengetőket használt, amelyeket gyakran a szájában tartott a koncerteken. Alighanem a torokrák is ezekre vezethető vissza, bár Eddie sokáig láncdohányos is volt – mint pár éve nyilatkozta, tüdejének azonban soha nem volt semmi baja, ezért is tippeltek orvosai is arra, hogy a réz- és bronztartalmú pengetők miatt lett beteg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.