Shock!

július 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Torokrákkal kezelik Eddie Van Halent

Lapértesülések szerint évek óta németországi kezeléseken vesz részt Eddie Van Halen, miután torokrákkal diagnosztizálták. A zenész állapota jelenleg alighanem stabilnak tekinthető, de pontos részleteket nem tudni.

1014evh

Először David Lee Roth, a Van Halen frontembere, majd nemrég Eddie Van Halen egyik legjobb barátja, Steve Lukather is arra utalt különböző interjúkban, hogy oka van a zenekar tétlenségének. Noha egyikük sem konkretizálta, mire is gondol, szavaikból egyértelműen ki lehetett következtetni: a 64 éves gitáros alighanem egészségügyi problémákkal küzd. Most az általában jólértesült amerikai bulvárportál, a TMZ lehozta: Eddie-t évek óta kezelik egy torokrákos megbetegedés miatt. Értesüléseik szerint a gitáros nagyjából öt éve ingázik az Egyesült Államok és Németország között, ahol többek között sugárkezeléseken is átesett. Állapota jelenleg a felszínen kielégítőnek tűnik, a betegséget pedig ellenőrzés alatt tartják az orvosok.

Eddie-nél 2000-ben már diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, akkor a nyelvével, amelynek egy részét el is kellett távolítani, de 2002-ben gyógyultnak nyilvánították. Mint azután több interjúban is beszélt róla, a betegséget alighanem az okozta, hogy évtizedeken át fémpengetőket használt, amelyeket gyakran a szájában tartott a koncerteken. Alighanem a torokrák is ezekre vezethető vissza, bár Eddie sokáig láncdohányos is volt – mint pár éve nyilatkozta, tüdejének azonban soha nem volt semmi baja, ezért is tippeltek orvosai is arra, hogy a réz- és bronztartalmú pengetők miatt lett beteg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.