Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Töltsd le ingyen a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch új EP-it!

Kislemez-megjelenésre készül a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch: február 11-től mindkét zenekar ingyenesen letölthetővé teszi legújabb anyagát honlapján. A Wrong Side Of The Wall EP-jének címe Dinner At Your Place, a Plastic Bitch új dalai Octopussy néven látnak napvilágot. A két csapat ugyanazon a napon este közösen lép fel a Dürerben.

A Wrong Side Of The Wall Dinner At Your Place kislemezén négy szám található, ebből kettő a jól megszokott változatos, mégis könnyen emészthető, dallamközpontú világot hozza, annyi különbséggel, hogy minden eddiginél fogósabb refrénekkel és hangsúlyozottabb vokálmegoldásokkal állt elő a zenekar. Az EP célja, hogy a csapat egy teljesen új oldalát is megmutassa, így a dalírás, stúdiózás során minden eddiginél nagyobb teret kapott a kísérletezés. Így született meg a nagylemez egyik dala, az Amputation western/hardcore/techno verziója, vagy egy hasonlóan a stílusok között lavírozós vadiúj szám, ami már előfutára a következő nagylemez egyik dalának. Utóbbi bizonyíték arra, hogy a zenekar már készül a második stúdióalbumra, és folyamatosan születnek az új nóták, számkezdemények.

A Plastic Bitchnek ezzel a kislemezzel sikerült azt elérnie, amit csak kevés zenekarnak: a debütalbum után egyből több szinttel feljebb lépni. A csapat mindenképpen intenzívebb zenei irányba szeretett volna elmenni, ami egyben egyenes következménye a kétgitáros felállásnak. Az EP súlyosabb a bemutatkozó anyaghoz képest, az első nagylemez és az Octopussy közti különbség legfőbb oka pedig az, hogy dalok a felvétel előtt közel másfél évig érlelődtek. A zene mellett a szövegek szempontjából is újabb arcát mutatja a csapat, jóval sztorizósabbak a dalszövegek és a konkrétumok helyett inkább képek dominálnak. Az anyag 2010. májusa és augusztusa között készült a Bakery Stúdióban Varga Zoltán irányítása mellett, és a négy dal közül kettő már a koncertekről is ismerős lehet.

A megjelenés napján, 2011. február 11-én a két zenekar három másik csapattal (Stiff Bastard, My Small Community, Apey And The Pea) a Middle Finger Carnivalon élőben is bemutatja az új számokat a Dürer Kertben.

Middle Finger Carnival
2011. február 11. 20.00 Dürer Kert
Wrong Side Of The Wall
Stiff Bastard
Plastic Bitch
My Small Community
Apey And The Pea

Itt kerül sor a The Middle Finger Anthem videoklipjének forgatására is, és ha már farsang, az első ötven néző, aki Wrong Side Of The Wall jelmezben (azaz fehér ingben és nyakkendőben érkezik), megkapja a zenekar debütalbumát.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.